Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

28/11/08

για το 50 Λύκειο της Αθήνας




Την Πέμπτη 13  Νοεμβρίου 2008  πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη-συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Αθήνας, της Ένωσης Γονέων 4ου Διαμερίσματος, της A’ EΛME, του Συλλόγου A/βάθμιας  Εκπαίδευσης «Αριστοτέλη» και των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων των 50ου Γυμνασίου, 50ου Λυκείου, 59ου, 145ου, 144ου, 163ου Δημοτικών Σχολείων, όπου  συζητήθηκε το πολύ μεγάλο πρόβλημα στέγασης του 50ου Γυμνασίου και του 50ου Λυκείου στη περιοχή μας. Πάνω από 500 μαθητές, και οι εκπαιδευτικοί, στοιβάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες και ακατάλληλους χώρους.


Όσοι έχουν απορίες για τα έξυπνα σχολεία που προπαγανδίζει το ΥΠΕΠΘ, δεν έχουν παρά να επισκεφτούν το 50οΓυμνάσιο και Λύκειο. Εδώ η «εξυπνάδα» μετέτρεψε τουαλέτες σε αίθουσες, τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό σε ποντίκια που αντέχουν να κάνουν μάθημα σε «τρύπες» ενώ ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα και το προαύλιο τις μέρες που βρέχει μετατρέπεται σε ανοιχτό «κολυμβητήριο» για να περνούν οι μαθητές ευχάριστα τα διαλλείμματά τους!!! Κι η κοροϊδία δεν έχει τέλος. Οι υποσχέσεις και ο εμπαιγμός από πλευράς των αρμοδίων έχει ξεπεράσει κάθε όριο, για χτίσιμο του 50ου Λυκείου. Ενώ χρόνο με το χρόνο το πρόβλημα μεγαλώνει, λόγω της αύξησης του πληθυσμού στην περιοχή μας.


Eδώ και 8 χρόνια έχει αγοραστεί χώρος από τον OΣK που προβλέπεται να χτιστεί το 50ο Λύκειο,αλλά  σχολείο δεν βλέπουμε.


 Σημαντικό ρόλο στην χρόνια καθυστέρηση παίζει η ένταξή του στο πρόγραμμα ανέγερσης σχολείων μέσω των «αμαρτωλών» ΣΔIT (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), ανεβάζοντας 3 φορές πάνω το κόστος κατασκευής και παραχωρώντας τον σχολικό χώρο στο ιδιωτικό κατασκευαστικό  κεφάλαιο.


 


Κατά τη συζήτηση κατατέθηκαν πολλές προτάσεις για την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων μας.


ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ:

Η
μετατροπή του οικοπέδου σε κέντρο αγώνα με εκδηλώσεις, συναυλίες, ανάρτηση πανό, έκδοση αφίσας και προκήρυξης για την ενημέρωση των πολιτών.

Συγκέντρωση στις 3 Δεκεμβρίου στο οικόπεδο (Χατζηαποστόλου και Αντιγόνης) και κατόπιν στις 12:30 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στον ΟΣΚ (Φαβιέρου 30) όλων των φορέων των γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών. Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουν όλοι οι αντίστοιχοι φορείς ώστε να συγκεκριμενοποιήσουν τις δράσεις.


 



• Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στις ΣΔIT
.

• Διεκδικούμε  την έξοδο του 50ου Λυκείου από τις ΣΔIT.
• Θέλουμε να ξεκινήσει τώρα ο OΣK το χτίσιμο του 50ου Λυκείου
• Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα ανεχτούμε άλλο τον εμπαιγμό του ΟΣΚ, του Δήμου, του ΥΠΕΠΘ.

 Είμαστε αποφασισμένοι και θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματά μας


ώστε το 50 Λύκειο να λειτουργεί σε νέο κτίριο

το Σεπτέμβριο του 2009


Το Σάββατο ξεκινάνε οι δράσεις για το 50 Λύκειο με μοίρασμα προκύρηξης, αφισσοκόλληση και ενημέρωση της γειτονιάς για το ζήτημα του σχολείου.

Η παρέμβαση αυτή θα γίνει στο σταθμό του Μετρό των Σεπολίων στις 1:30 μ.μ.




μήπως βλέποντας το δέντρο χάνουμε το δάσος;

 Απο τις ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΡΕΑ και ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ αντιγράφουμε την παρακάτω ανακοίνωση, που εκδόθηκε με αφορμή τη δενδροφύτευση που διοργανώνει ο Σκάι στον Υμηττό. (Αυτοί βαλθήκαν να κάνουν την Αττική ζούγκλα!)

(για τη δενδροφύτευση του ΣΚΑΙ στον κόμβο ΣΑΚΕΤΑ και άλλες δενδροφυτεύσεις...)

Κάθε δενδροφύτευση που γίνεται στον Υμηττό ή σε ελεύθερους χώρους είναι κατ’ αρχάς μια θετική πράξη, εφόσον δεν αντιστρατεύεται έμμεσα ή άμεσα την ίδια την φύση και τους δικούς της μηχανισμούς αναδάσωσης, εφόσον γίνεται για να εξασφαλίσει πραγματικά την αποκατάσταση και την επέκταση του πρασίνου στην πόλη.

Το ερώτημα όμως σήμερα είναι άλλο. Έχουμε ανάγκη τα ΜΜΕ, τους χορηγούς, τις εταιρίες και τις φιέστες των δημάρχων για να δούμε ξανά πράσινο τον Υμηττό; Και αν θεωρήσουμε ότι καμία δενδροφύτευση δεν κάνει κακό, διασφαλίζεται έτσι ότι ο Υμηττός θα είναι και αύριο πράσινος;


Εμείς για όλα αυτά δίνουμε τις εξής απαντήσεις. Τα ΜΜΕ, οι χορηγοί, οι εταιρίες και οι δήμαρχοι, έχουν τα λεφτά, έχουν το προσωπικό, αλλά αντιμετωπίζουν το πράσινο και τη δενδροφύτευση ως μια ακόμα διαφημιστική ή πολιτική καμπάνια, εκμεταλλευόμενοι όλους εμάς που με πραγματικά καλές προθέσεις και αγωνία θέλουμε να δούμε τη ζωή μας να βελτιώνεται.
Αυτοί οι ίδιοι είναι που σε μια σειρά από άλλες περιπτώσεις έχουν δράσει εις βάρος του Υμηττού, εις βάρος του πρασίνου στην πόλης μας και ενάντια στην ποιότητα ζωής μας σε όλες τις πλευρές της. Δεν ξεχνάμε ότι Δήμοι, κράτος, κυβέρνηση, εκκλησία και επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν αντιμετωπίσει το βουνό είτε ως χωματερή και αποθήκη τους είτε ως οικόπεδα για την επέκταση του σχεδίου πόλης και την οικοδόμηση δημαρχιακών μεγάρων, νεκροταφείων, στρατοπέδων, εκκλησιαστικών κτιρίων, βενζινάδικων και άλλων επιχειρηματικών δράσεων... Δεν ξεχνάμε, ότι τα ΜΜΕ είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν ως μόνο στόχο το κέρδος και διαπλέκονται κρυφά ή φανερά με τους μεγαλοεργολάβους που πιέζουν τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές για οικοδόμηση και εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων και του βουνού. Δεν ξεχνάμε, ότι τα ΜΜΕ και οι Δήμαρχοι συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με τις κυβερνήσεις και των δύο μεγάλων κομμάτων που έχουν εφαρμόσει δεκαετίες τώρα καταστροφική πολιτική για το περιβάλλον και οδηγούν τον Υμηττό στην πλήρη υποβάθμιση. Εξάλλου, αν η πυρκαϊά στο Σακέτα δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης τότε ποιανού είναι;


Από την άλλη, όταν κανείς οργανώνει δενδροφύτευση στη συγκεκριμένη έκταση και δεν αναφέρει τίποτα για το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα που ετοιμάζεται με την κατασκευή εκεί ενός τεράστιου ανισόπεδου κόμβου και την επέκταση της Αττικής οδού κατά μήκος του Υμηττού μέχρι τη Γλυφάδα, τότε πραγματικά «δείχνει το δέντρο για να μην δει το δάσος». Θεωρούμε ύποπτο και απαράδεκτο να γίνεται ολόκληρη διαφημιστική καμπάνια για τη δενδροφύτευση και να μην ακούγεται λέξη ενάντια στους δρόμους αυτούς. Και πως να ακουστεί άραγε, όταν οι σύμμαχοι του συγκεκριμένου καναλιού, οι δήμαρχοι δηλαδή που απαρτίζουν τον ΣΠΑΥ (Σύλλογος Προστασίας και Ανάπτυξης (;) Υμηττού), τάσσονται υπέρ των νέων δρόμων, που σημαίνει αποψίλωση ολόκληρου δάσους στο Σακέτα και καταστροφή του Υμηττού με τις σήραγγες, τις γέφυρες και τους κόμβους που αυτοί θα επιφέρουν.

Για αυτό εμείς λέμε:


Σταματήστε τους!


  • κανένας νέος αυτοκινητόδρομος στον Υμηττό

  • ο Υμηττός δεν θέλει χορηγούς

  • το δίκιο το έχουν οι αγώνες των κατοίκων


με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα να διασφαλίσουμε εμείς ένα πράσινο μέλλον για τον Υμηττό και την πόλη μας

Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις Υμηττού
Μαχόμενη Αριστερή Δάφνη
Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής
Πρωτοβουλία Κατοίκων Καρέα
ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα Νότια


Απόψε στις 7,30 συντακτική και αύριο στη συγκέντρωση για το οικόπεδο του 50 Γυμνασίου και Λυκείου

Μαζευόμαστε απόψε στις 7,30 το απόγευμα στα 14 – 163 δημοτικά σχολεία προκειμένου να παραδώσουμε την ύλη που έχουμε ετοιμάσει για το «Μήνυμα» που ετοιμάζουμε.


Και αύριο Σάββατο στις 1,30 το μεσημέρι να πάμε στο ΜΕΤΡΟ Σεπολίων προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι και οι επιβάτες για τη συγκέντρωση της ερχόμενης Τετάρτης για το οικόπεδο που έχει χαρακτηριστεί να χτιστεί το σχολείο για τα 50 Γυμνάσιο και Λύκειο.


Να πούμε ότι τη μέρα αυτή η ΕΛΜΕ έχει κήρυξη τρίωρη στάση εργασίας.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...