Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

27/5/08

Ο ΖΑΧΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Αγ. Δημητρίου χωρίς σχόλια. Το αφήνουμε για σας!


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Αγ. Πολυτεχνείου 17, τηλ./φαξ: 210 9310424
Αγ. Δημήτριος, 16 Μαΐου 2008

Με μεγάλη έκπληξη, που γρήγορα μετατράπηκε σε αγανάκτηση, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Λυκείων και κάποιων Γυμνασίων του Δήμου Αγ. Δημητρίου πληροφορηθήκαμε από το Αστυνομικό Τμήμα ότι καλούμαστε, με εντολή εισαγγελέα πρωτοδικών μετά από μήνυση του κ. Ζάχου Χατζηφωτίου, να κατονομάσουμε τους μαθητές που το φθινόπωρο του 2007 «διατάραξαν την οικιακή ηρεμία» κάνοντας κατάληψη στα σχολεία τους!
Καλούνται οι Σύλλογοι Γονέων και οι Διευθυντές των σχολείων να καταδώσουν τα παιδιά τους και τους μαθητές τους!!
Αξίζει να σημειωθεί πως στα συγκεκριμένα σχολεία δεν έγιναν καταστροφές και δεν ενοχλήθηκαν οι περίοικοι από κανενός είδους φασαρίες.
Πιστεύουμε ότι οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν καλύτερα σχολεία και χαιρόμαστε όταν τους βλέπουμε να εκλέγουν τα δεκαπενταμελή τους συμβούλια να συζητούν τα προβλήματα τους, να συμμετέχουν στα θεσμικά όργανα του σχολείου, να οργανώνουν τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες τους, να διεκδικούν τα δικαιώματα τους.
Προσπαθούμε πάντοτε να σεβόμαστε τις συλλογικές τους αποφάσεις και τον τρόπο που επιλέγουν για τις διεκδικήσεις τους, αφού γνωρίζουμε καλά πως χρειάζονται το παράδειγμά μας, τη συμβουλή μας, αλλά οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται από τους ίδιους αν θέλουμε να ωριμάσουν και να γίνουν οι ίδιοι καλοί κυβερνήτες της τύχης τους και της κοινωνίας που θα ζήσουν.
Το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα δεν αφήνει στα παιδιά μας πολλά περιθώρια για να ζήσουν φυσιολογικά και  να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Επιβάλλει στους 15χρονους να αποφασίζουν για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία πριν να ολοκληρώσουν την μόρφωση τους και τον κύκλο ωρίμανσης τους. Το Λύκειο καθημερινά ακυρώνει το μορφωτικό και παιδαγωγικό του ρόλο στην πιο γόνιμη ηλικία των παιδιών,  για την ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης και τη συγκρότηση προσωπικότητας. Μετατρέπεται σε ένα άχαρο επιλεκτικό σχολείο, με ανταγωνιστή το φροντιστήριο και ρυθμιστή των επιλογών τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει ο καθένας σ’ αυτό τον ανταγωνισμό.
Αυτή η κατάσταση συσσωρεύει την νεανική αγανάκτηση και «υποκινεί» τις κινητοποίησες των μαθητών. Είναι μια δίκαιη αγανάκτηση! Οι γονείς καθημερινά νιώθουμε ενοχές για αυτή την κατάσταση. Κάτι πρέπει να κάνουμε!
Όποιος νοιάζεται για την «ηρεμία» των σχολείων ΟΦΕΙΛΕΙ να σταθεί πλάι στα παιδιά, να στηρίζει τα δικαιώματα τους, να καταδικάσει όσους τα καταπατούν. Όποιος πιστεύει ότι η “ηρεμία” θα εξασφαλιστεί σύροντας σε ανάκριση γονιούς και εκπαιδευτικούς είναι γελασμένος γιατί καμία ανάκριση δεν θα μας τρομοκρατήσει, δεν θα τρομοκρατήσει τους γονείς που αφιερώνοντας μεγάλο χρόνο της προσωπικής μας ζωής, αγωνιζόμαστε για σχολεία που θα μορφώνουν, θα διαπαιδαγωγούν και θα τους δίνουν τα εφόδια ώστε σαν αυριανοί πολίτες θα μπορούν να ερμηνεύουν τον κόσμο και να τον αλλάζουν.
Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να  καλείται να καταδιώξει τα θύματα, αλλά τους θύτες. Ας καλέσουν λοιπόν για ανάκριση αυτούς που κυβερνούν και ευθύνονται για την άθλια κατάσταση της εκπαίδευσης.
Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης του δίκαιου αγώνα των παιδιών μας.
Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.
Καλούμε την τοπική κοινωνία, τα ανώτερα όργανα των εκπαιδευτικών και γονέων, όλους τους φορείς, κάθε πολίτη να σταθεί στο πλευρό των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών. Για να σταματήσουμε τέτοια φαινόμενα στη γέννησή τους.
Να πάρει θέση στον αγώνα για την παιδεία που έχει ανάγκη η νέα γενιά.

Ζούμε σε μία εποχή ακατάλληλη και εχθρική για την νεολαία.
Εμείς οι γονείς τους είμαστε μαζί τους στους δίκαιους αγώνες τους.
Γιατί τα ονειρευόμαστε να ανοίγουν φτερά και όχι να σέρνουν αλυσίδες.


Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αγ. Δημητρίου


Για το Δ.Σ. του 1ου Λυκείου Αγ. Δημητρίου


Για το Δ.Σ. του 2ου Λυκείου Αγ. Δημητρίου


Για το Δ.Σ. του 3ου Λυκείου Αγ. Δημητρίου



Για το Δ.Σ. του 2ου Γυμνασίου Αγ. Δημητρίου



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...