Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

31/3/08

Αντιρατσιστικές πορείες το Σάββατο 5/4

Συγκέντρωση στην Αθήνα και ταυτόχρονες πορείες και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας οργανώνει το Σάββατο 5 Απριλίου το Πανελλαδικό Δίκτυο Υποστήριξης Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών Οργανώσεων, όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που έγινε χθες. Τα θέματα των δράσεων διαφέρουν από πόλη σε πόλη: Στην Αθήνα, το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης που θα ξεκινήσει από την Ομόνοια στις 3 μ.μ. θα είναι «Άσυλο και Ανοιχτά Σύνορα για τους Πρόσφυγες».
Στη Θεσσαλονίκη οι διαδηλωτές θα διαμαρτυρηθούν για «την ανυπαρξία δικαιωμάτων στους μετανάστες δεύτερης γενιάς». Στην Πάτρα οι συγκεντρωμένοι θα διαμαρτυρηθούν εναντίον «των επιχειρήσεων "σκούπας" στον άτυπο καταυλισμό».
Στη Σάμο θα διαδηλώσουν κατά της απαγόρευσης πρόσβασης ΜΚΟ στο νέο Κέντρο Κράτησης του νησιού, ενώ στο Βόλο θα γίνει συζήτηση με αίτημα τα «Ανοιχτά σύνορα και άσυλο για όλους τους πρόσφυγες».
Οι συγκεντρώσεις της Ελλάδας εντάσσονται σε σειρά διαδηλώσεων που έχει οργανώσει το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ σε διάφορα κράτη μεταξύ Φεβρουαρίου - Οκτωβρίου 2008.
Εκδηλώσεις, διαμαρτυρίες και δράσεις θα οργανωθούν τον Ιούνιο στη Βαρσοβία, τον Αύγουστο στο Αμβούργο, τον Σεπτέμβριο στο Μάλμε της Σουηδίας και τον Οκτώβριο κοντά στη Θέουτα στο Μαρόκο.
Στη Βαρσοβία οι διαμαρτυρίες θα επικεντρωθούν στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνόρων (Frontex) που διατηρεί τα κεντρικά της γραφεία στην Πολωνία. Στο ίδιο πλαίσιο, θα οργανωθεί συνέντευξη Τύπου μπροστά στα γραφεία.
Στο Αμβούργο οι διαμαρτυρίες θα αφορούν στις απελάσεις με πτήσεις τσάρτερ από την ΕΕ προς κράτη του Τρίτου Κόσμου από το αεροδρόμιο του Αμβούργου.
Στο Μάλμε θα παρουσιασθούν και θα αξιολογηθούν οι δράσεις του Ευρωπαϊκού Φόρουμ και θα συζητηθούν οι νέες προοπτικές.
Στο Μαρόκο θα γίνει διαδήλωση μπροστά στο φράκτη της Θέουτα. Την 7η Οκτωβρίου είναι η επέτειος των φόνων της Θέουτα και Μελίγια και έχει αποφασισθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ ως διεθνής ημέρα αλληλεγγύης με τους μετανάστες στο Ναϊρόμπι (Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...