Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

18/7/08

Αγ. Βαρβάρα. Οχι στα Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας!

Να παρθεί πίσω η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

 


Μες στο καλοκαίρι, στα κρυφά, η πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) του δημοτικού συμβουλίου της Αγ. Βαρβάρας ψήφισαν απόφαση για τη δημιουργία Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητούν από τους κατοίκους εθελοντικά να στελεχώσουν δίκτυο πληροφοριοδοτών σε γειτονιές δήθεν στην κατεύθυνση «πρόληψης της παραβατικότητας» το οποίο θα συνεργάζεται με την αστυνομία και τις αρχές του τόπου.
Μια σειρά από κοινωνικά προβλήματα όπως είναι των ναρκωτικών και της βίας, της βίας στην οικογένεια κ.λπ. (που είναι πιο έντονα σε φτωχές και υποβαθμισμένες περιοχές) είναι προβλήματα που γεννά και αναπαράγει η πολιτική που οδηγεί σε αδιέξοδα το λαό και τη νεολαία. Η πολιτική της ακρίβειας, της λιτότητας, της ανεργίας, του χτυπήματος στο δικαίωμα στις σπουδές. Και όλοι αυτοί που τη στηρίζουν και την αναπαράγουν φέρουν ακέραια την ευθύνη για αυτά τα αδιέξοδα.
Ο χαφιεδισμός που προάγει η επινόηση των Συμβουλίων Παραβατικότητας όχι μόνο δεν θα βοηθήσει στην πρόληψη τέτοιου είδους προβλημάτων, αλλά θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα αδιέξοδα που παράγονται από το φόβο και την αποξένωση από το διπλανό, το γείτονα. Στοχεύει στον έλεγχο κάθε κοινωνικής αντίδρασης, γιατί ο όρος «παραβατική συμπεριφορά» χρησιμοποιείται πολύ εύκολα στη δικαιολόγηση της δράσης των δυνάμεων καταστολής απέναντι σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από την πλευρά εργαζόμενων, νεολαίας, κατοίκων.
Ολες οι δυνάμεις, όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι πρέπει να αντιταχθούν σε τέτοιες αντιδραστικές αποφάσεις που παραβιάζουν ανοιχτά βασικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες και θυμίζουν εποχές μαύρες για το λαό.
Η προσπάθεια για μια ανάλογη απόφαση παλιότερα του δήμου Βύρωνα, με τη συσπείρωση από ένα ευρύ δυναμικό κινήσεων και δημοκρατικών ανθρώπων ανατράπηκε. Σε αυτήν την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αγ. Βαρβάρα όπου υπογράφτηκε κοινό πλαίσιο μεταξύ κινήσεων από την Αγ. Βαρβάρα και τις γύρω περιοχές με συνθήματα «Οχι στα Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας, Να αντισταθούμε στην αντιδραστική πολιτική της Δημοτικής Αρχής, Κανένας «εθελοντής» ανθρωποφύλακας» και αποφασίστηκε μια πρώτη απάντηση με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 18 Ιούλη, στις 8μ.μ. στην πλατεία Αγ. Ελεούσας.
Για τη συνέχιση του αγώνα με στόχο να παρθεί πίσω η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλιου, προγραμματίζεται δράση στις γειτονιές (μάζεμα υπογραφών, αφίσα κ.ά.).
Στη συγκέντρωση καλούν οι παρακάτω κινήσεις: Αγωνιστική Κίνηση Αντι-Θέσεις (Αγ. Βαρβάρα), Συμπαράταξη για τον άνθρωπο και την πόλη (Αγ. Βαρβάρα), Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις (Αγ. Βαρβάρα), Ανεξάρτητη Αριστερή Συσπείρωση Αιγάλεω (ΑΝΑΣΑ), Πολίτες σε δράση (Χαϊδάρι).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...