Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

15/7/08

ΑΥΡΙΟ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Με αιτήματα:
- ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΠΕΤΟΝ
- ΟΧΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ
- ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ
- ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΩΡΑ

οι κάτοικοι του 4ου δημοτικού διαμερίσματος της Αθήνας προχωράμε αύριο σε συγκέντρωση και πορεία, σα συνέχεια των αντιδράσεων μας στο ξεκίνημα των έργων στην επίγεια μορφή τους μετά την κοινή υπουργική απόφαση του περασμένου μήνα.
.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΧΑΦΙΕΔΟΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ «ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ»ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ «ΤΕΑΤΖΗΣ»

Από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙ-ΘΕΣΕΙΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ έλαβα και αναδημοσιεύω την παρακάτω ανακοίνωση. Για όσους θυμούνται παρόμοια προσπάθεια "Συμβουλίων Πρόληψης Εγκληματικότητας (ΣΠΕ)" υπήρξε και στο δήμο Βύρωνα πριν από κάμποσο καιρό, κάτι που οι δημότες του Βύρωνα με αποφασιστικότητα απέριψαν και υποχρέωσαν το δήμο τους να το πάρει πίσω.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΧΑΦΙΕΔΟΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ «ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ»


ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ «ΤΕΑΤΖΗΣ»


Συμπολίτες-σες


Μια πρωτοφανής απόφαση πάρθηκε από την δημοτική πλειοψηφεία του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας ,από τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν,Δ. Αποφασίστηκε η δημιουργία Συμβουλίου Πρόληψης Εγκληματικότητας (ΣΠΕ). Ο θεσμός δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δπροβλέπει και θεσμοθετεί τον χαφιεδισμό την παρακολούθηση των πολιτών και την καταστολή από ομάδες «εθελοντών» που θα καταγγέλλουν «παραβατικές» συμπεριφορές. Η απόφαση αυτή είναι πρόκληση για τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού της πόλης μας, για έναν δήμο πουγια 20 χρόνια εμπιστευόταν Δήμαρχο της αριστεράς, και που σήμερα μια αντιδραστική κλίκα υπαλλήλων του κράτους και του δικομματισμού τον λυμαίνεται και τον συκοφαντεί.

 


Είναι αξιοσημείωτο ότι όπου δήμαρχοι πήγαν να επιβάλουν αυτόν τον θεσμό ( ΒΥΡΩΝΑΣ) αναγκαστήκαν κάτω από την λαϊκή κατακραυγή να τον πάρουν πίσω. Πουθενά δεν επέτρεψαν οι πολίτες να λειτουργήσουν οι χαφιεδοεπιτροπές. Η δημοτική αρχή Μίχου με την δημιουργία «εθελοντικού σώματος πολιτών» συμβάλει από την σκοπιά του τοπικού κράτους σε ένα κεντρικό σχέδιο, που θέλει μια κοινωνία φοβική ρατσιστική χαφιεδικη. Είναι συνέχεια της πολιτικής που δεν θέλει τους ψυχικώς πάσχοντες στο νοσοκομείο της πόλης μας. Η πιθανή εφαρμογή και της επιτυχίας του σχεδίου αυτού στην πόλη μας θα είναι πολύ μεγάλη ιδεολογική νίκη για τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις του τόπου μας. Θα είναι νίκη των «νοικοκυραίων» με ότι αυτό συνεπάγεται. Η Δημοτική Αρχή ΜΙΧΟΥ και όσοι θα στηρίξουν το μέτρο αυτό, θα καταγραφούν στην συνείδηση του λαού της πόλης μας ότι προώθησαν το πιο αντιδραστικό αντιδημοκρατικό μέτρο. Το μέτρο του «εθελοντή»ΤΕΑτζή,ανθροποφύλακα.
Η καθοδηγούμενη από την νέα τάξη πραγμάτων αντιτρομοκρατική υστερία, επιδιώκει να μετατρέψει τον πολίτη σε νευρωτικό φοβισμένο ιδιώτη. Η έγερση των πιο καθυστερημένων, ρατσιστικών και φοβικών αντανακλαστικών είναι ο στόχος. Τα ΜΜΕ χρόνια τώρα προετοιμάζουν το κοινωνικό υπόστρωμα που θα αποδεχθεί και από το οποίο θα προέλθει η στρατολόγηση όχι βεβαίως συνειδητών δημοκρατικών πολιτών αλλά «διαθέσιμων ιδιωτών». Η επιβολή στην πόλη μας των «εθελοντών χωροφυλάκων» θα λειτουργήσει σαν ένας μηχανισμός πολλαπλών χρήσεων στα χέρια της τοπικής δημοτικής εξουσίας, αλλά και σαν ιδεολογικός μηχανισμός που έχει σαν σκοπό να θυμίζει στους πολίτες «ότι πρέπει να φοβόνται» και αν κάποιοι δεν φοβούνται θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ρουφιάνος της γειτονιάς είναι εδώ.
Οι πραγματικοί εμπνευστές του σχεδίου, δεν είναι τόσο αφελείς να πιστεύουν ότι οι «εθελοντές» θα συμβάλουν στη μείωση της όποιας εγκληματικότητας. Χρησιμοποιούν και προπαγανδίζουν τον «εθελοντή χωροφύλακα» σαν ιδεολογικό μηχανισμό προστασίας της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας (ανισοκατανομή εισοδήματος, νέα φτώχεια, ανεργία, πολιτισμική παρακμή, έλλειμμα δημοκρατικής λειτουργίας των συμμετοχικών θεσμών). Προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες να αποδεχθούν την καταστολή σαν μοναδική διέξοδο κοινωνικής ρύθμισης στην «κοινωνία» που σχεδιάζουν. Την «κοινωνία» του φόβου του φασισμού και της αγοράς.
Η Αγωνιστική Κίνηση Αντι-Θεσεις καλεί όλες της παρατάξεις της αριστεράς κάθε δημοκρατικό πολίτη σε ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης, για την ανατροπή της απόφασης του δημοτικού Συμβουλίου για την μη εφαρμογή της στην πράξη.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙ-ΘΕΣΕΙΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ



Το ανησυχητικό στη περίπτωσή μας είναι, κάτι που εγώ τουλάχιστον δεν το γνώριζα, το εξής:

"Σήμερα, με την επιστημονική στήριξη και το συντονισμό του Κεντρικού Συμβουλίου Πρόληψης παραβατηκότητας και την παρότρυνση της ΚΕΔΚΕ έχουν συσταθεί και λειτουργούν με ουσιαστικό τρόπο τοπικά Συμβούλια σε αρκετούς Δήμους της χώρας με πρώτους το Δήμο Αθηναίων και Πειραιά. Κάποιοι δε απ’ αυτούς εφαρμόζουν πρωτοπόρες ιδέες και δράσεις στον τομέα της πρόληψης με πολύ καλά αποτελέσματα όπως της Ηλιούπολης, Κορυδαλλού, της Αγίας Βαρβάρας, Ζακύνθου κ.λπ. "(Aπό απάντηση πανεπιστημιακού στην παραπάνω ανακοίνωση στην αντίστοιχη καταχώρηση στο Indymedia, όπου προσπαθεί να δικαιολογήσει την δημιουργία των "ΣΠΕ")


Δημήτρης Ν.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...