Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

23/11/10

Όπου γη πατρίδα: οι Έλληνες μετανάστες μέχρι τη δεκαετία του ‘60

“Τη φρικιώδη κατάστασιν των Ελλήνων αναγιγνώσκομεν εν τη Δέμβερ του Κολοράδου συναδέλφω “Νέα”. Κατά την εν συναδέλφον ταύτην, ήτις δημοσιεύει εν πλάτει την έκθεσιν του εκεί αστυάτρου, 800 Έλληνες ζώσιν υπό τους χειρίστους της υγιεινής και ανθρωπότητος κανόνας.
Η αστυνομία εύρε περί τους 25 Έλληνας κοιμώμενους και διαιτωμένους εις εν στενότατον δωμάτιον.
Αμέσως η αστυνομία εξεδίωξε τούτους εκείθεν και απολύμανε καταλλήλως το δωμάτιον τούτο, εξ ού ηπειλείτο η υγεία του περίοικου πληθυσμού. Ένεκα τούτου η συνάδελφος εφημερίς επιτίθεται δρυμήτατα κατά των Ελλήνων, λέγει δ’ ότι εκ της ελεεινής τούτων υγιεινής καταστάσεως απειλείται η υγεία όλης της πόλης”.
Μη μου πείτε…
…δεν μοιάζει πολύ με ανακοίνωση “αγανακτισμένων κατοίκων”; (βλέπε Άγιος Παντελεήμονας).
Μόνο που είναι γραμμένη στην καθαρεύουσα και εναντίον Ελλήνων μεταναστών. Το απόσπασμα είναι από την εφημερίδα Αστήρ του Σικάγου με ημερομηνία 5/3/1909. Αναφέρεται στο εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο του Μιχάλη Γ. Τσάκαλου "Η σύγχρονη ελληνική μετανάστευση μεταξύ θεωρίας και εμπειρίας", από τις εκδόσεις Αιγέας.

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ. ΑΘΗΝΑΣ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΓΡΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΓΡΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Συνάδελφοι, 
λίγες ημέρες πριν ανακοινώσουν μαζί με την ΤΡΟΙΚΑ, το 3ο  αναθεωρημένο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, κυβερνητικά στελέχη και τα γραφεία τύπου της κυβερνητικής προπαγάνδας των 8, προετοιμάζουν κοινωνικά το έδαφος για μεγάλες ανατροπές.
  «.. Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να συντηρεί πλέον τον Δημόσιο….»   «εδώ που φτάσαμε να αποφασίσει το πολιτικό σύστημα τι θέλει..»  κράζει ο αρμόδιος υπουργός (ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ),
  «..Μονιμότητα υπάρχει, όταν υπάρχουν οι  υπηρεσίες, …όταν καταργηθούν ….δεν υπάρχει ούτε θέση ούτε εργαζόμενος», επεξηγεί ο μαζιταφαγαμε Χοντρό-Πάγκαλος, που πρόλαβε  και διόρισε την κόρη του στη Βουλή.
  «..Δεν θα πειράξουμε μισθούς», διαβεβαιώνουν!!! οι αρμόδιοι υπουργοί, εννοώντας βέβαια  τους Βασικούς των 700 ευρώ, αλλά όχι και το σύνολο των τακτικών αποδοχών
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...