Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

10/4/10

Αποκλεισμός των στελεχών της INTERATTICA από εργαζομένους για τις μαζικές απολύσεις

Το είδαμε στο "'Εξω από τη Βουλή":
[Αναδημοσίευση από «Πρωτοβουλία Αναρχικών Αιγάλεω»]
Ενημέρωση: 19:00
(Η ΙΝΤΕΡΑΤΙΚΑ είναι μια εταιρία κούριερ η οποία στεγάζεται επί της Κηφισού κοντά στη διασταύρωσή της με την Πέτρου Ράλλη.)
Ξαφνικά, και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση, η εταιρία σήμερα (χθες Παρασκευή) ανακοίνωσε πτώχευση και μαζικές απολύσεις εργαζομένων χωρίς αποζημιώσεις. Στο άκουσμα της είδησης, εργαζόμενοι στην εταιρία προχώρησαν σε αποκλεισμό της  κρατώντας μέσα τους διευθυντές, προκειμένου να τους εξαναγκάσουν να καταβάλουν τις αποζημιώσεις.

Θάνατοι άξιοι να πενθηθούν και ζωές άξιες να βιωθούν

Το άρθρο αυτό το βρήκα στο blog "με αφορμή...". Μπορεί σε κάποια σημεία να έχω διαφορετικές εκτιμήσεις ή και να διαφωνώ, το βρήκα όμως αρκετά ενδιαφέρον για το θέμα που πραγματεύεται με αφορμή τη δολοφονία του νεαρού Αφγανού. Διαβάστε το αξίζει, απ' όσα βρήκα στο διαδύκτιο μάλλον είναι το πιο σοβαρό. Τέλος αν και δεν είναι στη πολιτική του blog μας να κλείνουμε τα σχόλια, επειδή στο "με αφορμή..." υπάρχει η επιθυμία του συγγραφέα να μη σχολιαστεί, το σέβομαι και το εφαρμόζω και εδώ.

Με αφορμή τον θάνατο του Αφγανού εφήβου στα Πατήσια
Οι έρευνες της αστυνομίας γύρω από την έκρηξη της βόμβας στα Πατήσια δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να διευκρινίσουν ποιοι μπορεί να είναι οι υπεύθυνοι. Η αστυνομία επιμένει να προσπαθεί να αποδώσει τη συγκεκριμένη πράξη τρομοκρατίας στους “Πυρήνες της φωτιάς”, παρ’ όλο που οι ίδιοι αρνήθηκαν με προκήρυξή τους κάθε σχέση με αυτό το χτύπημα.
Η ακροδεξιά τρομοκρατία
Φαίνεται ότι η αστυνομία (τουλάχιστον απ’ ο,τι αφήνει να διαρρεύσει στον τύπο) δεν εξετάζει στα σοβαρά την περίπτωση να πρόκειται για τυφλό χτύπημα κάποιας ακροδεξιάς οργάνωσης, παρ’ όλο που υπήρξε ανάληψη ευθύνης απ’ αυτή την πλευρά και κυρίως, παρ’ όλο που το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολλές επιθέσεις τέτοιου τύπου από ακροδεξιούς. Το χαρακτηριστικό αυτών των επιθέσεων είναι ότι πρόκειται για τυφλά χτυπήματα, που πραγματοποιούνται δηλαδή με αδιαφορία για το αν υπάρξουν θύματα, ή ακόμα χειρότερα με πρόθεση να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα. Η πιο χαρακτηριστική από αυτή την άποψη ήταν η επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον του Δικτύου, πέρσι μετά τον Δεκέμβρη, κατά την οποία οι δράστες επιδίωξαν να σκοτώσουν όλους όσοι βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα στο κτίριο. Αλλά δεν είναι η μοναδική. Μόνο το 2009 έχουν γίνει 47 ακροδεξιές επιθέσεις σε άτομα ή χώρους. Οι πιο σημαντικές είναι:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...