Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

19/2/11

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΤΟΥΣ ΕΜΙΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

«Η Αθήνα δεν έχει ανάγκη τόσο πολύ πράσινο...το πράσινο το έχουν ανάγκη άλλες συνοικίες και όχι το Ελληνικό... το πάρκο κοστίζει πάρα πολύ και δεν έχουμε να το πληρώσουμε».
Αυτά ήσαν τα επιχειρήματα τους χρόνια τώρα. Τα ίδια έλεγαν o Κ. Σημίτης, o Κ. Καραμανλής, o Γ. Παπανδρέου! Αυτά αναμασούσαν τρεις κυβερνήσεις και οι υπουργοί τους, αυτά διέδιδαν τα “ντόμπερμαν της ενημέρωσης” στα τηλεπαράθυρα, αυτά ανέλυαν περισπούδαστα οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι και οι εισαγόμενοι από το εξωτερικό φωστήρες.
Μην ανησυχείτε μας έλεγαν, θα κτίσουμε το Ελληνικό αλλά θα σας γεμίσουμε την υπόλοιπη Αθήνα με πλατείες και πάρκα!
Οι πραγματικοί αριθμοί έδειξαν άλλα. Η μελέτη του Πολυτεχνείου απέδειξε πόσο κοστίζει, πώς μπορεί να κατασκευαστεί το πάρκο πρασίνου στο Ελληνικό. Με λίγα χρήματα και με ρεαλιστικό τρόπο. Το πάρκο δηλαδή κοστίζει όσο το ένα τέταρτο ενός γερμανικού υποβρυχίου που γέρνει! Το πάρκο θα μπορούσε να έχει γίνει ήδη αν δεν σπαταλούσαν ή δεν χάριζαν στις εταιρείες που λυμαίνονται τον χώρο, τα 80 εκατομμύρια ευρώ των συμβάσεων που οι ίδιοι υπέγραψαν από το 2005, που οι ίδιοι εισέπραξαν. Το πάρκο του Ελληνικού και πολλά άλλα πάρκα, στο Γουδί, στον Ελαιώνα, στη Δραπετσώνα, στον Πειραιά, στο Χαϊδάρι, στη Δάφνη, τα έχει ανάγκη όλη η Αθήνα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...