Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

4/12/09

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ...ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ...

«Πέρασε κιόλας ένας χρόνος» θυμίζουν μαθητές, φοιτητές, οι δάσκαλοί τους και μαζί πολλοί κοινωνικοί, πολιτικοί και άλλοι φορείς καθώς και όλοι όσοι θέλουν να παραβρεθούν στις επετειακές εκδηλώσεις, στα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις όχι διαμαρτυρίας, αλλά μνήμης και τιμής ένα χρόνο ακριβώς μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση γίνεται την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου μ' ένα μαζικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, λίγες ώρες μετά το μνημόσυνο που θα γίνει στο νεκροταφείο της Ν. Σμύρνης. Ακολουθεί, την επόμενη μέρα, πάλι μια μεγάλη πορεία στους ίδιους δρόμους αλλά με πιο έντονο αγωνιστικό χαρακτήρα, καθώς θα συνοδεύεται και από συμβολικές απεργιακές δράσεις.

Με κεντρικό σύνθημα «Εμείς δεν ξεχνάμε το Δεκέμβρη» η μαθητική και φοιτητική κοινότητα της χώρας (Συντονιστικό Γρηγορόπουλος, φοιτητικοί σύλλογοι κεντρικών ιδρυμάτων κ.ά.), που ήδη έχει προβεί σε μαζικές αποφάσεις καταλήψεων όλο το επετειακό τριήμερο, προγραμματίζει δυναμικό «παρών» στα δύο συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Το πρώτο ραντεβού θα δοθεί την Κυριακή στη 1.00 μετά το μεσημέρι στα Προπύλαια και το δεύτερο τη Δευτέρα στις 12.00, επίσης στα Προπύλαια. Την Κυριακή περισσότεροι οι νεολαίοι και οι πολιτικο-κοινωνικοί φορείς, τη Δευτέρα περισσότερο οργανωμένες οι ομοσπονδίες και τα σωματεία εργαζομένων, με την ΟΛΜΕ να πρωτοστατεί καλώντας σε πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ. και 2 μ.μ. - 5 μ.μ.). «Με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου» υπενθυμίζουν το διεκδικητικό τους πλαίσιο με όλα τα επείγοντα και πάγια αιτήματα του κλάδου.

Στις κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων και οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ με σύνθημα «Πυροβολούν τις ανάγκες μας, να ανατρέψουμε την πολιτική τους», το ΔΙΚΤΥΟ και η νεολαία του Συνασπισμού που τονίζει ότι «βαδίζουμε στο δρόμο του Δεκέμβρη γιατί τα θέλουμε όλα πίσω».

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Επαγγελματιών Εξαρχείων δηλώνουν ότι δεν έχουν ανάγκη από προστάτες κανενός είδους και ότι η αστυνομία όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ομαλή καθημερινή ζωή, αλλά βιαιοπραγεί, τρομοκρατεί και -όπως αποδείχτηκε- δολοφονεί. «Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για να φύγει από τα Εξάρχεια ο αστυνομικός στρατός κατοχής».

Επόμενες μαζικές κινητοποιήσεις την επόμενη Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου από το ΚΚΕ (ΠΑΜΕ και το μαθητικό ΣΑΣΑ).

ΠΡΕΖΑ TV
4-12-2009
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...