Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

8/3/08

Η πάλη για την ισοτιμία είναι πάλη ενάντια στην πλουτοκρατία!

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας απευθυνόμαστε σε όλες τις νέες γυναίκες, τις νέες εργαζόμενες, τις μαθήτριες και φοιτήτριες, τις νέες μετανάστριες, και τις καλούμε να ενταχθούν μαζικά, αποφασιστικά στην πάλη ενάντια σ' εκείνους οι οποίοι αναπαράγουν και ωφελούνται από τις διακρίσεις που υπάρχουν σε βάρος τους. Ενάντια στην πλουτοκρατία και τα κόμματα που την υπηρετούν.
Ισότητα των δύο φύλων δε μπορεί να υπάρξει σε μια κοινωνία που συντηρεί και συντηρείται από την ανισότητα, από την εκμετάλλευση.
Η πολιτική που στηρίζει τα μονοπώλια είναι υπεύθυνη για τα προβλήματα των γυναικών. Είναι πολιτική που βαθαίνει τη γυναικεία ανισοτιμία. Είναι η πολιτική που οδηγεί στην ανεργία μία στις τέσσερις νέες, που καλλιεργεί την ασυδοσία της εργοδοσίας, που περιφρουρεί τους νόμους της «ανταγωνιστικότητας» και αφήνει τις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν και να πληρώνουν νέες ανάλογα με την εξωτερική τους εμφάνιση, να απολύουν έγκυες ή μητέρες επειδή είναι ασύμφορες για τον πλουτισμό τους!
Είναι η πολιτική που μετατρέπει τη μητρότητα σε εμπόρευμα και ουσιαστικά αρνείται στα νέα ζευγάρια τη χαρά της απόκτησης ενός παιδιού, την ώρα που οι ρυθμοί αύξησης των κερδών των ιδιωτικών επιχειρηματικών Ομίλων στο χώρο της υγείας ξεπερνούν ακόμα και το 1.000%!
Καλούμε όλες τις νέες, ειδικά τις νέες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων να καταδικάσουν και να αντιπαλέψουν τις δυνάμεις που με την πολιτική τους υπονομεύουν το μέλλον συνολικά της νεολαίας. Να απορρίψουν και να αγωνιστούν ενάντια στο «συγκερασμό των επαγγελματικών και των οικογενειακών υποχρεώσεων» . Ένα «συγκερασμό» που πάει χέρι-χέρι με την επέκταση της «ελαστικής» απασχόλησης, με την πλήρη παράδοση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας στους ιδιώτες. Που πάει χέρι-χέρι με την «ισότητα» που πετάει στα σκουπίδια όλες τις ιδιαίτερες ανάγκες της νέας γυναίκας, μια «ισότητα» που σημαίνει φόρτωμα όλων των βαρών στην οικογένεια και εξίσωση των δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών προς τα κάτω.
Καλούμε τις νέες να ενισχύσουν τους φορείς του μαζικού κινήματος και να δράσουν μέσα από αυτούς, να οργανωθούν στους συλλόγους τους, να παλέψουν σε ταξική κατεύθυνση, να συγκρουστούν με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...