Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

27/6/08

Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Χθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και πορεία, σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της Λευκίμμης, στην Αθήνα. Συμμετείχαν μερικές εκατοντάδες λευκιμμιώτες και κερκυραίοι που ζουν στην Αθήνα αλλά και αρκετοί που απλώς ήθελαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των λευκιμμαίων. Βασικά αιτήματα, που εκφράστηκαν μέσα από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν, πέραν της αλληλεγγύης, ήταν να μη γίνει ο ΧΥΤΑ, να φύγουν τα ΜΑΤ από τη πόλη της Λευκίμμης και να μη δικαστούν οι συλληφθέντες.
Η πορεία χαρακτηρίστικε από τον παλμό της και από τη αποφασιστικότητα των διαδηλωτών να ολοκληρωθεί χωρίς παρατράγουδα, μιας και οι προκλήσεις από την "περιφρούρηση" των ΜΑΤ ήταν έντονη. Από ένα σημείο και μετά πλησίασαν πολύ κοντά σχηματίζοντας Π γύρω από την πορεία και προκαλώντας συνεχώς. Κάποια στιγμή η πορεία σταμάτησε και συνθήματα απαίτησε την απομάκρυνσή τους, κάτι που βέβαια δεν έγινε. Αυτό που έγινε όμως χάρη στην αποφασιστικότητα και τη ψυχραιμία  όλων ήταν να συνεχιστεί η πορεία ως το Σύνταγμα απ' όπου ξεκίνησε.
Η αντίσταση των κατοίκων της Λευκίμμης στη δημιουργία του ΧΥΤΑ συνεχίζεται σήμερα με τη μεγάλη συγκέντρωση που προγραμματίζεται στη πόλη Κέρκυρας.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...