Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

23/11/10

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ. ΑΘΗΝΑΣ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΓΡΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΓΡΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Συνάδελφοι, 
λίγες ημέρες πριν ανακοινώσουν μαζί με την ΤΡΟΙΚΑ, το 3ο  αναθεωρημένο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, κυβερνητικά στελέχη και τα γραφεία τύπου της κυβερνητικής προπαγάνδας των 8, προετοιμάζουν κοινωνικά το έδαφος για μεγάλες ανατροπές.
  «.. Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να συντηρεί πλέον τον Δημόσιο….»   «εδώ που φτάσαμε να αποφασίσει το πολιτικό σύστημα τι θέλει..»  κράζει ο αρμόδιος υπουργός (ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ),
  «..Μονιμότητα υπάρχει, όταν υπάρχουν οι  υπηρεσίες, …όταν καταργηθούν ….δεν υπάρχει ούτε θέση ούτε εργαζόμενος», επεξηγεί ο μαζιταφαγαμε Χοντρό-Πάγκαλος, που πρόλαβε  και διόρισε την κόρη του στη Βουλή.
  «..Δεν θα πειράξουμε μισθούς», διαβεβαιώνουν!!! οι αρμόδιοι υπουργοί, εννοώντας βέβαια  τους Βασικούς των 700 ευρώ, αλλά όχι και το σύνολο των τακτικών αποδοχών
  Τα ίδια και με πιο βάρβαρο τρόπο, ισχύουν για το σύνολο των εργαζόμενων στον Ιδιωτικό Τομέα και τις ΔΕΚΟ. Προαναγγέλλουν κόψιμο επιδομάτων, που σημαίνει μείωση από 20-40%. Ετοιμάζουν νέο νόμο για τις ΣΣΕ, όπου θα υπερισχύουν οι επιχειρησιακές έναντι των κλαδικών & της Εθνικής ΣΣΕ, σηματοδοτώντας κατάργηση των κατώτερων ορίων των μισθών, προς όφελος των εργοδοτών.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  2011- ΕΝΑΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Συνάδελφοι,
 Ο Προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική συντριβής των κοινωνικών δικαιωμάτων και πτώχευσης των νοικοκυριών. Πρόκειται για ένα  προϋπολογισμό εναρμονισμένο με το Μνημόνιο και την πολιτική ολοκληρωτικού πολέμου που  έχει επιβληθεί στους  εργαζόμενους  
Ο προϋπολογισμός αυτός πρέπει να ανατραπεί γιατί είναι:
Προϋπολογισμός φορομπηξίας & ανεργίας- μείωσης μισθών και απολύσεων Προϋπολογισμός άγριων περικοπών & διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος ένας Προϋπολογισμός χρεοκοπίας.
 Ο προϋπολογισμός προβλέπει να δώσει το  ποσό των 44 δισ. ευρώ για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους (τόκοι και χρεολύσια), που είναι το διπλάσιο του  ελλείμματος. Ακόμη κι έτσι το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί τα επόμενα δύο χρόνια φέρνοντας πιο κοντά νέα προγράμματα λιτότητας.
 «.. Ακόμα κι΄αν επιτύχουμε τους στόχους που θέτουμε για το 2011, το έλλειμμα θα είναι 17 δις. Που θα βρεθούν το 2012 τα λεφτά, αν δεν περιορίσουμε το κράτος»,     διερωτάται ο υπουργός ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ.
Απέναντι στο 3ο  αναθεωρημένο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που επεξεργάζονται ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΤΡΟΙΚΑ, απέναντι σε έναν  προϋπολογισμό σφαγείο που ήδη κατατέθηκε,
Aπαιτείται άμεση καθολική ενωτική απάντηση, με στόχο την κατάργηση του μνημονίου και του ληστρικού προϋπολογισμού του 2011.
Η 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ 22-23 ΝΟΕΜΒΡΗ
Συναδέλφισες-συνάδελφοι,
Ήδη ο κλάδος βρίσκεται σε απεργία από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΗ. Μετά την άκαρπη συνάντηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 2 νέες 24ωρες ΑΠΕΡΓΙΕΣ για ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 22 & 23 ΝΟΕΜΒΡΗ.
 Ουσιαστικά βρισκόμαστε στην 4η ημέρα απεργίας, με εμφανή τα σημάδια της(από τον όγκο των σκουπιδιών), αλλά & από τη  ανταπόκριση που έχει  και σε άλλους εργαζόμενους.
Παρά τις επιφυλάξεις που υπάρχουν και τη μικρή συμμετοχή μας μέχρι σήμερα, παρά τη δυσπιστία στις πραγματικές προθέσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, απέναντι σε μια πολιτική που σφαγιάζει δικαιώματα, δεν έχουμε άλλο δρόμο.  Η απεργία του κλάδου επιβάλλεται να δυναμώσει και να γενικευθεί, γιατί κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να πυροδοτήσει ένα γενικότερο ξεσηκωμό.
Για να συμβάλουμε σε μια τέτοια προοπτική, απαραίτητο στοιχείο είναι η συμμετοχή μας. Κανείς άλλος εκτός από εμάς τους εργαζόμενους δεν μπορεί να  συμβάλλει σε αυτό. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από άλλους τη «σωτηρία μας». Αυτό δεν σημαίνει μια άκριτη συμμετοχή που θα μας αδρανοποιεί, αλλά ουσιαστική συμμετοχή με πίστη ότι μπορούμε να βάλλουμε ένα λιθαράκι για μια γενικότερη αντίδραση. Σήμερα την εποχή της τρόικας και του ΔΝΤ, κανένας κλάδος και κανένα σωματείο δεν μπορεί να παλέψει απομονωμένα, ούτε βέβαια να διεκδικήσει  και να πετύχει την ικανοποίηση ενός κλαδικού αιτήματος (όπως άλλες περιόδους, π.χ. κάποιο επίδομα). Αυτό που επιβάλλεται σήμερα είναι τα κοινά αιτήματα και στόχοι  που να εκφράζουν το σύνολο των εργαζόμενων.
Αιτήματα που έχουν να κάνουν με το ειδικό κατοχικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στη χώρα, στόχοι απεμπλοκής από τις δαγκάνες του ΔΝΤ και της ΕΕ, αιτήματα για την επιβίωση των εργαζόμενων και την κάλυψη  των στοιχειωδών αναγκών μας, αιτήματα ενάντια στις απολύσεις-μετατάξεις που φέρνει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ,  άμεσα αιτήματα ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ  των κλεμμένων μισθών-δώρων και επιδομάτων και την προστασία των ανέργων που δημιουργεί η πολιτική κυβέρνησης-τρόικας.
    Για να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις του κλάδου και να έχουν αποτέλεσμα:
·      χρειάζεται να γενικευθούν σε χώρους   του  υπόλοιπου  Δημόσιου Τομέα(Υγεία-Νοσοκομεία-Εκπαίδευση) αλλά  και των ΔΕΚΟ, που ετοιμάζεται μεγάλη σφαγή.
·       Χρειάζεται να φτιαχτούν κοινές απεργιακές επιτροπές στους μεγάλους χώρους δουλειάς.
·       Να εκφραστεί ΑΜΕΣΑ η αλληλεγγύη, από άλλους κλάδους,  με μια τουλάχιστον στάση εργασίας ή 24ωρη απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ.
Τέλος, απαιτείται να υπερβούμε λογικές ενσωμάτωσης στις δυσκολίες είτε επιμονής σε ανόητους κομματικούς διαχωρισμούς έξω και πέρα από τα πραγματικά κοινά ταξικά μας συμφέροντα.
ΟΛΟΙ  ΤΡΙΤΗ  23 ΝΟΕΜΒΡΗ - στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ
10.30 ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ  (γραφεία ΠΟΕ-ΟΤΑ)

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ
Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...