Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

28/11/08

για το 50 Λύκειο της Αθήνας
Την Πέμπτη 13  Νοεμβρίου 2008  πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη-συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Αθήνας, της Ένωσης Γονέων 4ου Διαμερίσματος, της A’ EΛME, του Συλλόγου A/βάθμιας  Εκπαίδευσης «Αριστοτέλη» και των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων των 50ου Γυμνασίου, 50ου Λυκείου, 59ου, 145ου, 144ου, 163ου Δημοτικών Σχολείων, όπου  συζητήθηκε το πολύ μεγάλο πρόβλημα στέγασης του 50ου Γυμνασίου και του 50ου Λυκείου στη περιοχή μας. Πάνω από 500 μαθητές, και οι εκπαιδευτικοί, στοιβάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες και ακατάλληλους χώρους.


Όσοι έχουν απορίες για τα έξυπνα σχολεία που προπαγανδίζει το ΥΠΕΠΘ, δεν έχουν παρά να επισκεφτούν το 50οΓυμνάσιο και Λύκειο. Εδώ η «εξυπνάδα» μετέτρεψε τουαλέτες σε αίθουσες, τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό σε ποντίκια που αντέχουν να κάνουν μάθημα σε «τρύπες» ενώ ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα και το προαύλιο τις μέρες που βρέχει μετατρέπεται σε ανοιχτό «κολυμβητήριο» για να περνούν οι μαθητές ευχάριστα τα διαλλείμματά τους!!! Κι η κοροϊδία δεν έχει τέλος. Οι υποσχέσεις και ο εμπαιγμός από πλευράς των αρμοδίων έχει ξεπεράσει κάθε όριο, για χτίσιμο του 50ου Λυκείου. Ενώ χρόνο με το χρόνο το πρόβλημα μεγαλώνει, λόγω της αύξησης του πληθυσμού στην περιοχή μας.


Eδώ και 8 χρόνια έχει αγοραστεί χώρος από τον OΣK που προβλέπεται να χτιστεί το 50ο Λύκειο,αλλά  σχολείο δεν βλέπουμε.


 Σημαντικό ρόλο στην χρόνια καθυστέρηση παίζει η ένταξή του στο πρόγραμμα ανέγερσης σχολείων μέσω των «αμαρτωλών» ΣΔIT (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), ανεβάζοντας 3 φορές πάνω το κόστος κατασκευής και παραχωρώντας τον σχολικό χώρο στο ιδιωτικό κατασκευαστικό  κεφάλαιο.


 


Κατά τη συζήτηση κατατέθηκαν πολλές προτάσεις για την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων μας.


ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ:

Η
μετατροπή του οικοπέδου σε κέντρο αγώνα με εκδηλώσεις, συναυλίες, ανάρτηση πανό, έκδοση αφίσας και προκήρυξης για την ενημέρωση των πολιτών.

Συγκέντρωση στις 3 Δεκεμβρίου στο οικόπεδο (Χατζηαποστόλου και Αντιγόνης) και κατόπιν στις 12:30 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στον ΟΣΚ (Φαβιέρου 30) όλων των φορέων των γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών. Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουν όλοι οι αντίστοιχοι φορείς ώστε να συγκεκριμενοποιήσουν τις δράσεις.


 • Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στις ΣΔIT
.

• Διεκδικούμε  την έξοδο του 50ου Λυκείου από τις ΣΔIT.
• Θέλουμε να ξεκινήσει τώρα ο OΣK το χτίσιμο του 50ου Λυκείου
• Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα ανεχτούμε άλλο τον εμπαιγμό του ΟΣΚ, του Δήμου, του ΥΠΕΠΘ.

 Είμαστε αποφασισμένοι και θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματά μας


ώστε το 50 Λύκειο να λειτουργεί σε νέο κτίριο

το Σεπτέμβριο του 2009


Το Σάββατο ξεκινάνε οι δράσεις για το 50 Λύκειο με μοίρασμα προκύρηξης, αφισσοκόλληση και ενημέρωση της γειτονιάς για το ζήτημα του σχολείου.

Η παρέμβαση αυτή θα γίνει στο σταθμό του Μετρό των Σεπολίων στις 1:30 μ.μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...