Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

11/10/08

Συζητούμε για τα προβλήματα της περιοχής και το έκτρωμα που ετοιμάζεται να χτίσει η Νομαρχία Αθηνών



Παρασκευή βράδυ στις 8 στα 144-163 δημοτικά σχολεία. Μόλις έχουμε τελειώσει από την ενημέρωση της γυμνασιάρχισσας του 54 και καρφί για τη συνάντηση. Το προαύλιο γεμάτο από παιδιά που παίζουν. Και στη βιβλιοθήκη έχει κι όλας μαζευτεί κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα να συζητήσουμε.


Παρόντες και τα παιδιά από την Πρωτοβουλίας της Ακαδημίας του Πλάτωνα ενημερώνουν για την κινητοποίηση τους προκειμένου να μην προχωρήσει το έκτρωμα της Νομαρχίας Αθηνών στη γωνία των δρόμων Ευκλείδου και Αίμωνος, αλλά να χτιστεί στη θέση αυτή Νηπιαγωγείο. Μήπως έτσι δεν ήταν χαρακτηρισμένο από τον ΟΣΚ;


Αλλά ούτε κι αυτοί κατάλαβαν πως «πέρασε» στη Νομαρχία για να κτίσει εκεί το Διοικητήριο της.


Κι όμως δεν υπάρχει άδεια της Πολεοδομίας και του ΚΑΣ. Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν. Μάζεψαν υπογραφές. Το θέμα πέρασε στις αθηναϊκές εφημερίδες. Πήρε δημοσιότητα. Κάποιοι το «τρέχουν» καθημερινά. Με ανακοινώσεις ευαισθητοποίησης προσπαθούν να ενημερώσουν τους κατοίκους. Υπάρχουν εξελίξεις. Μετά τη δημοσιότητα και την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ο ΟΣΚ δέχεται, λέει, να το αγοράσει από τη Νομαρχία Αθηνών στην τρέχουσα τιμή. Υπάρχει η διάθεση για μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων. Με τη συνδρομή του Συλλόγου Δασκάλων «Ο Αριστοτέλης» που σκέπτεται να κάνει μια ώρα στάση εργασίας ώστε να στηρίξει έτσι την κινητοποίηση Αυτή την ώρα είναι στη φάση των διαβουλεύσεων. Πότε θα γίνει αυτή η συγκέντρωση. Ποια είναι η πιο κατάλληλη μέρα και ώρα.


Όταν καταλήξουν θα γίνει γνωστό με κάθε τρόπο. Με αφισούλες , ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις. Και φυσικά θα το δείτε πρώτοι σ’ αυτό το Blog. Το καλό είναι ότι οι δάσκαλοι στο 60 δημοτικό σχολείο που είναι δίπλα είναι θετικά διακείμενοι. Αλλά για να πετύχει ο στόχος χρειάζεται βοήθεια από παντού και συμμετοχή μεγάλη.


Το θέμα το συζητήσαμε διεξοδικά προσπαθώντας να βρούμε κι άλλους τρόπους ανάδειξης του προβλήματος. Έτσι δεν έμεινε χρόνος να δούμε την εφημερίδα. Το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12 θα συνεχίσουμε…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...