Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

27/12/08

Με αγώνες κατακτήθηκε η Κυριακή Αργία. Δεν θα τη χαρίσουμε στην εργοδοσία

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Ν. Αττικής για την προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας. Ο Σύλλογος καλεί σε συγκέντρωση την Κυριακή 28.12, στην πλ. Συντάγματος, στις 10.00 π.μ.:
Με το πρόσχημα των «χαμηλών τζίρων και της πεσμένης εμπορικής κίνησης», η κυβέρνηση και οι έμποροι εργοδότες μας, αποφάσισαν αιφνιδιαστικά και εκβιαστικά να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα και δεύτερη Κυριακή αυτό τον μήνα, την Κυριακή 28 Δεκέμβρη.


Το κριτήριο των κερδών τους μας θέλει και πάλι εργαζόμενους - λάστιχο, να δουλεύουμε μέσα στις γιορτές ακόμα μια Κυριακή. Τα σχέδια τους να ανοίγουν όλο και περισσότερες Κυριακές είναι γνωστά εδώ και καιρό.


Δε μας πείθουν οι δικαιολογίες περί δήθεν πεσμένης κίνησης λόγω «επεισοδίων». Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Οι εργαζόμενοι, λόγω της πολιτικής λιτότητας που κυβέρνηση και εργοδότες ακολουθούν, δεν έχουν να «ξοδέψουν». Όσες Κυριακές και να ανοίξουν, η κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, και που κτυπάει πρώτα απ΄ όλα τη ζωή των εργαζομένων, θα έχει ως θύμα και την «εμπορική κίνηση». Αν κυβέρνηση και εργοδότες δε δώσουν γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, στα επιδόματα ανεργίας και στις συντάξεις δε θα έχουν ποτέ κίνηση


Δεν θα πληρώσουμε και πάλι την κρίση τους!
Κανένας στη δουλειά την Κυριακή!


Τα προσχήματα περί «επεισοδίων» και «φόβου», που δήθεν επιβάλλουν το άνοιγμα των μαγαζιών την Κυριακή 28/12/08 για να μη χάσουν τζίρους οι έμποροι, εντάσσεται στην προσπάθεια να μπει στην ημερήσια διάταξη η αύξηση των ωρών εργασίας, η κατάργηση της Κυριακής αργίας, οι ελαστικές σχέσεις και τα απελευθερωμένα ωράρια.


Πέρα όμως από την ουσία, ακόμη και τυπικά, η απόφασή τους είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Το δικαίωμα που δίνει η υπουργική απόφαση Φώλια στους καταστηματάρχες να ανοίξουν την Κυριακή 28 Δεκέμβρη, ΔΕΝ συνεπάγεται και την νομική υποχρέωση των εργαζόμενων να δουλέψουν εκείνη την ημέρα.
Δεν είμαστε υποχρεωμένοι από κανέναν νόμο να δουλέψουμε την Κυριακή!
Να αντισταθούμε στον εκβιασμό των εργοδοτών. Να πούμε όχι στην κυριακάτικη απασχόληση.  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

  • Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ.

  • ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!


Όλοι στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ (και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων)
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10.00 π.μ. στην αρχή της ΕΡΜΟΥ (Σύνταγμα)

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..…
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6, Εξάρχεια, 2ος όροφος
τηλ:210 3820537, e-mail:sylyp_vivliou@yahoο.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...