Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

9/1/09

Ημέρα πανεκπαιδευτικής δράσης

Πραγματοποιήθηκε στις19.12.2008 συνάντηση εκπροσώπων των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, της ΠΟΣΔΕΠ και της ΠΟΣΕΕΔΙΠ.

Συζητήθηκαν διεξοδικά οι πρόσφατες κινητοποιήσεις της νεολαίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, η έξαρση του κρατικού - κυβερνητικού αυταρχισμού και της αστυνομικής βίας (ιδιαίτερα μετά και τη δολοφονική ενέργεια στο Περιστέρι), καθώς και οι βαθύτερες πολιτικές και κοινωνικές αιτίες που σχετίζονται και με τον βαθιά ταξικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης στη χώρα μας και οι οποίες εξεγείρουν τη νεολαία, που οργανώνει συνεχείς ποικιλόμορφες κινητοποιήσεις, που διαμορφώνουν θετικές προσδοκίες στην κοινωνία και το λαό μας.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών συμφώνησαν τα παρακάτω:

Να κηρυχθεί ημέρα πανεκπαιδευτικής δράσης η 9η Γενάρη 2009, ημέρα που δολοφονήθηκε το 1991 ο Νίκος Τεμπονέρας.

Οι ομοσπονδίες παραμένουν με κάθε τρόπο στο πλευρό των αγωνιζομένων μαθητών, σπουδαστών και νέων, θωρακίζοντας και περιφρουρώντας τους αγώνες από την κρατική καταστολή και τις συκοφαντικές εκστρατείες της κυβέρνησης και των ποικιλώνυμων μηχανισμών.

Nα συντονίσουν οι ομοσπονδίες στο επόμενο διάστημα τα βήματά τους συμμετέχοντας ενεργά στους αγώνες της νεολαίας, των εργαζόμενων και ολόκληρης της κοινωνίας για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρξει τώρα ριζική αλλαγή μ του προϋπολογισμού ώστε να στηριχθεί η εκπαίδευση.

Να δοθεί το 5% του ΑΕΠ, τουλάχιστον, ή το 15% των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία.

Να αυξηθούν ουσιαστικά οι κοινωνικές δαπάνες

Να υπερασπίσουμε την εκπαίδευση ως κοινωνικό αγαθό και να αποτρέψουμε την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίησή της .

Να καταργηθεί η βάση του 10 για την πρόσβαση στα ΑΕΙ

Να καταργηθούν τα ΚΕΣ και να μην ενσωματωθεί η οδηγία 36/2005 της Ευρωπαϊκής ένωσης στο εθνικό δίκαιο, που ακυρώνουν το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Εκπαίδευσης

ΔΟΕ - ΟΛΜΕ - ΠΟΣΔΕΠ - ΠΟΣΕΕΔΙΠ

Όλοι στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι
Ποδαρικό κινητοποιήσεων σήμερα Παρασκευή 9 Ιανουαρίου για το πρώτο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της νέας χρονιάς που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 στα Προπύλαια με τη συμμετοχή δασκάλων, μαθητών, φοιτητών και πανεπιστημιακών. Τόσο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, όσο και η ΟΛΜΕ, έχουν κηρύξει δίωρες και τρίωρες στάσεις εργασίας, για διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο.Για σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Μαθητών έχει προγραμματίσει στο Πολεμικό Μουσείο συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...