Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

13/5/09

Να μην μπουν στα σχολεία οι εργολαβικές εταιρίες καθαρισμού

Ενώ ακόμα δεν έχουν επουλωθεί οι πληγές της αγωνίστριας – εργάτριας Κωνσταντίνας Κούνεβα και δεν έχουν κοπάσει οι κινητοποιήσεις καταγγελίας του γεγονότος αλλά και της ύπαρξης δουλεμπορικών εταιριών στο Δημόσιο Τομέα, η κυβέρνηση προχωράει σε νέα πρόκληση.
Προετοιμάζει την αλλαγή της σύμβασης των έκτακτων καθαριστριών των σχολείων, επιτρέποντας την ανάθεση της καθαριότητας σε νομικά πρόσωπα, δηλαδή σε αντίστοιχες εργολαβικές – δουλεμπορικές εταιρίες. Να σημειώσουμε ότι αυτό το τμήμα εργαζομένων δουλεύει εδώ και μήνες απλήρωτο και χωρίς ένσημα!
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας «…Η Κυβέρνηση, καταφανώς ψευδόμενη, είχε δεσμευτεί ότι το καθεστώς και οι όροι
απασχόλησης των συμβασιούχων καθαριστριών των δημοσίων σχολείων που δεν είχαν ενταχθεί στο Π.Δ. 164/2004 θα είχε ρυθμιστεί έγκαιρα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς (Σεπτέμβριος 2008)…»
Και συνεχίζει η ΟΙΥΕ:
«Αντ’ αυτού, έρχεται σήμερα το Υπουργείο Παιδείας με καθυστέρηση 8 μηνών και
λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς και αφού φυσικά χιλιάδες εργαζόμενες έχουν εργαστεί απλήρωτες και ανασφάλιστες, να προσκομίσει μέσω των Διευθυντών Εκπαίδευσης ένα απαράδεκτο και κατάπτυστο κείμενο της ντροπής που το ονομάζει «Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας Σχολείων» και το οποίο ορίζει εργοδότη τον ΟΣΚ, ανάδοχο εργολάβο τις Σχολικές Επιτροπές (!!!) και
δυνητικούς υπεργολάβους του εργολάβου νομικά ! ή φυσικά πρόσωπα!! …»

Το παραπάνω ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για το εργατικό κίνημα όσο και για το κίνημα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι λόγω της θέσης τους έχουν τη δυνατότητα να πιέσουν για να μπλοκαριστεί η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη.
Οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών πρέπει να πάρουν επειγόντως θέση για το ζήτημα θέτοντας τα παρακάτω καθαρά αιτήματα:


- Να μην μπουν στα σχολεία οι εργολαβικές εταιρίες καθαρισμού.
- Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα, να κολληθούν τα ένσημα.
- Μονιμοποίηση όλων του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων.


Θέση και άποψη γι' αυτό το ζήτημα θα πρέπει να πάρουν και οι σύλλογοι, ενώσεις και ομοσπονδίες γονέων. Τους αφορά άμεσα και ως εργαζόμενους αλλά και ως γονιούς. Η είσοδος ιδιωτικών εταιριών κατά τομείς εκτός από το πρωταρχικό, όπως τίθεται πιο πάνω, είναι ένας έμμεσος τρόπος κατάργησης του δωρεάν και δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας και περάσματος των ΣΔΙΤ. Όπως γίνεται και σε άλλους τομείς όπως τα νοσοκομεία.

Δημήτρης Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...