Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

26/9/09

Ξανά στα δικαστήρια οι 8 κάτοικοι των Αγ. Αναργύρων και του Μενιδίου

Στις 14 του Οκτώβρη θα επαναληφθεί η δίκη των 8 κατοίκων των Αγ. Αναργύρων και του Μενιδίου, η οποία αναβλήθηκε στις 27 του Μάη 2008, και παραπέμπονται με την κατηγορία περί «παρακώλυσης συγκοινωνιών», για την συμμετοχή τους στον αγώνα για την υπογειοποίηση του προαστιακού.

Η δίωξη ασκήθηκε με εισαγγελική εντολή, που επιδόθηκε στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, όπου κατηγορούνταν για συμμετοχή, στη μαζική συγκέντρωση της Κυριακής 27 Φλεβάρη 2005, που πραγματοποιήθηκε από τους κατοίκους των Αγίων Αναργύρων και του Μενιδίου, στο πλαίσιο ενός μεγάλου αγώνα που αναπτύχθηκε, ενάντια στο στήσιμο του τείχους του αίσχους, γύρω από τις γραμμές του ΟΣΕ και με αίτημα την υπογειοποίηση του προαστιακού. Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία της αστυνομίας στην κινητοποίηση αυτή και οι απειλές της να πάρει τα ονόματα των συμμετεχόντων. Μαζί τους δικάζεται και ένας κάτοικος που εκείνη την ημέρα έλειπε στη Θεσαλλονίκη, μόνο και μόνο επειδή ήταν μέλος της επιτροπής!!!

Την περίοδο εκείνη και πριν τη δίκη συγκροτήθηκε Επιτροπή Αλληλεγγύης στους αγωνιστές, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη πλατεία των Αγ. Αναργύρων και γενικά αναπτύχθηκε μια καμπάνια αλληλεγγύης που αποκορύφωμά της ήταν η μαζική παρουσία αγωνιστών από διάφορες πολιτικές και κινηματικές συλλογικότητες στα δικαστήρια.

Η τότε δημοτική αρχή κάλυψε τα έξοδα της δίκης αλλά και της συγκέντρωσης. Παράλληλα η Γενική Συνέλευση του Παναττικού Δικτύου με μαζική συμμετοχή Δημοτικών Παρατάξεων (37) και Κινήσεων Πολιτών (53) συζήτησε και ενέκρινε ομόφωνα και με παρατεταμένα χειροκροτήματα το ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ της Επιτροπής Αλληλεγγύης.

Απόσπασμα από το ψήφισμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης:

"....η δίωξη αυτή χαρακτηρίζεται από μεθόδευση, «μαγείρεμα» αστήρικτων κατηγοριών, καθώς και ψέματα υποτιθέμενων «αυτοπτών μαρτύρων». Με τη δίκη αυτή, η κεντρική εξουσία, επιδιώκει αφενός να εκδικηθεί όλους όσους «τόλμησαν» να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στα σχέδια ΟΣΕ, μεγαλοεργολάβων και κυβέρνησης, που υποβάθμιζαν ακόμα παραπέρα την καθημερινή ζωή των κατοίκων των Δυτικών Συνοικιών, αφετέρου να στείλει ένα σαφές μήνυμα τρομοκράτησης ενάντια σε όποιον επιλέξει το δρόμο του αγώνα και της αντίστασης, και να διαμορφώσει κλίμα ηττοπάθειας και ματαιότητας των αγώνων.

-Οι αγώνες των κατοίκων του λεκανοπεδίου, ενάντια στην υποβάθμιση της καθημερινής τους ζωής, αποτέλεσμα των επιλογών κυβέρνησης, ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ!

-Ζητάμε την αθώωση όλων των «κατηγορούμενων», χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

-Οι δίκες και οι καταδίκες δε νομιμοποιούν το τείχος του αίσχους!"


Οι κάτοικοι των Αγ. Αναργύρων μπροστά στη νέα δίκη θα κάνουν μια πρώτη σύσκεψη την Κυριακή 27 του Σεπτέμβρη στο ΚΑΠΗ των Αγ. Αναργύρων στις 11:00 το πρωί για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Η αλληλεγγύη στους κατοίκους αυτούς πρέπει να εκφραστεί ξανά και σε μεγαλύτερη ένταση από την προηγούμενη φορά, μιας και βρισκόμαστε σε μια εποχή που η καταστολή ενάντια σε κινήματα και αγωνιστές εντείνεται. Να βγουν ψηφίσματα συμπαράστασης, να υπάρξει συμμετοχή σε ότι αποφασίσουν οι κάτοικοι και κυρίως να ξαναβρεθούμε στα δικαστήρια τη μέρα της δίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...