Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

23/11/09

«Διέσπειραν αθλιότητες για το παιδί μου»

H μητέρα του Αλέξη σε εφημερίδα

«Το παιδί μου υπήρξε θύμα μιας πρωτοφανούς εκστρατείας κατασυκοφάντησης από τους δράστες και τους συνηγόρους τους. Με ενδιαφέρει πρωτίστως η αποκατάσταση της μνήμης του γιου μου, όπως ακριβώς ήταν. Τον κ. Κούγια όλοι τον γνωρίζουν ποιος είναι. Κι όμως συνεχίζουν να του δίνουν βήμα να μιλάει. Η τηλεόραση αυτού του είδους μοιάζει με ρωμαϊκή αρένα. Γι’ αυτό και αρνούμαι να βγω. Η δική μου οδύνη δεν θα αφήσω να γίνει δημόσιο θέαμα», προσθέτει. Η μητέρα του Αλέξη θεωρεί ότι η μνήμη του παιδιού της σπιλώθηκε βάναυσα από την πλευρά του θύτη και το κυριότερο που ζητά από αυτήν τη δίκη είναι η αποκατάσταση της αλήθειας: «Διέσπειραν αθλιότητες για το παιδί μου. Μια μάνα που χάνει το παιδί της, δεν βγαίνει σε αντιπαράθεση με τον κ. Κούγια. Δεν με ενδιαφέρει τόσο η τιμωρία όσο το να ειπωθεί η αλήθεια για την προσωπικότητα του γιου μου όπως ήταν και όχι όπως θέλησαν να τον παρουσιάσουν. Κάποιος που σέβεται τον εαυτό του δεν μπορεί να δίνει βήμα στον άνθρωπο που σπίλωσε τη μνήμη ενός 15χρονου παιδιού». «Δεν ελπίζω ότι η ζωή μου θα γίνει καλύτερη με την τιμωρία των ενόχων. Θέλω όμως να μην πάει χαμένος ο θάνατος του παιδιού μου. Αυτό με βασανίζει... Ο θάνατός του, να βγάλει κάτι καλό. Θα είναι παρηγοριά για μένα. Να κάνει περισσότερο ευαίσθητους τους ανθρώπους που κατέχουν την εξουσία και να γίνει κάτι καλό για τη νεολαία. Οι γονείς ίσως τώρα να αφιερώνουν πιο πολύ χρόνο στα παιδιά τους, γιατί δεν είναι δεδομένο ότι τα παιδιά τους θα τα δουν το βράδυ επιστρέφοντας στο σπίτι τους να είναι εκεί...»

Όπως είναι γνωστό η δίκη του φονιά του Αλέξη θα γίνει τελικά στην Άμφισσα. Οι πραγματικοί λόγοι ουσιαστικά ομολογήθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι ναφέρονται στους όρους διεξαγωγής της δίκης. Είναι προφανές ότι θέλουν να αποφύγουν τη παρουσία κόσμου μέσα και έξω από την αίθουσα, μήπως και πέσει ο Κορκονέας στα μαλακά, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις.

Απ' ότι φαίνεται δεν θα αποφύγουν όμως τις μαζικές διαδηλώσεις ούτε τις μέρες της επετείου ούτε τις μέρες της δίκης του Αλέξη.

Το αφιερώνω επίσης σε αυτούς τους γονείς που πριν μια βδομάδα τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου καλώντας εισαγγελέα και αστυνομία σε σχολ
είο της Αθήνας για να διώξουν τους ¨αλήτες¨ καταληψίες, να' ναι καλά και να κοιμούνται με τη συνείδησή τους ήσυχη! Εξασφάλισαν την ...τάξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...