Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

13/12/09

Για την απεργία στο Δήμο Αθήνας

Η απεργία, μετά και τη δεύτερη προσφυγή ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ στα δικαστήρια, κηρύχτηκε παράνομη και καταχρηστική και επέβαλε χρηματικό πρόστιμο(6000 ευρώ) και ποινή φυλάκισης 1 μήνα. Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη αποφασίστηκε η αναστολή της κινητοποίησης από τα συνδικάτα οδηγών και την ένωση εργατοϋπαλλήλων του Δ.Αθηναίων. Η ανακοίνωση της απόφασης για την αναστολή, χθες το βράδυ γέμισε πίκρα και οργή τους εργαζόμενους που ήταν συγκεντρωμένοι το βράδυ στο εργοτάξιο της Καθαριότητας στην Ι.ΟΔΟ. Οργή και αγανάκτηση για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το διπλοπρόσωπο Δήμαρχο Αθήνας ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ που μέσα σε 1 εβδομάδα έσυρε τους εργαζόμενους στα δικαστήρια, συναινώντας στην ουσία στην γραμμή απόλυσης της Κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι παράλληλα έκφρασαν και τη πίκρα τους για την ένοχη σιωπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και την ύποπτη «ασυνεννοησία» των σωματείων στο Δ. Αθήνας, που ενώ προκήρυσσαν κινητοποιήσεις, σταμάτησαν να βρίσκονται μαζί στους δρόμους.

Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι έμειναν μόνοι τους σε αυτή την κινητοποίηση απέναντι στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, αλλά και την ποινικοποίηση του αγώνα τους από τον εργατοφάγο δήμαρχο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ.


Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Συσπειρώσεων στους ΟΤΑ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ- ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους


Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι στο Δήμο Αθήνας,

Είμαστε στο πλευρό σας και συμπαραστεκόμαστε στο ΔΙΚΑΙΟ αγώνα σας για την κατοχύρωση της δουλειάς σας.

Καταγγέλλουμε κυβέρνηση και Δήμαρχο της Αθήνας ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, που σε αγαστή συνεργασία σας στέλνουν για μια ακόμα φορά στα δικαστήρια. Τα κροκοδείλια δάκρυα του δήμαρχου Αθήνας για το δίκιο σας, στέγνωσαν πάνω στα χαρτιά των αγωγών που ποινικοποιούν τον αγώνα σας.

Καταδικάζουμε τις ωμές αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης, που σε μια πολύ δύσκολη εποχή στέλνει χιλιάδες κόσμο, που δουλεύει από 1-7 χρόνια, στην ανεργία.

Καλούμε όλα τα σωματεία στο Δήμο Αθήνας , τα σωματεία του κλάδου , να σταθούν στο πλάι των συναδέλφων και να αποφασίσουν κινητοποιήσεις αλληλεγγύης.

Καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ να σπάσει την ένοχη σιωπή της και να μπει μπροστά συντονίζοντας όλο τον κλάδο στον αγώνα για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στους ΟΤΑ


Αθήνα 9-12-09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...