Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

15/1/10

Συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση ELITE

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο «Αριστοτέλης» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση ELITE που διεκδικούν το αυτονόητο! Το δικαίωμα στη σταθερή εργασία, την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Το εργοστάσιο της ELITE είναι το τρίτο που κλείνει στη γειτονιά μας, μετά τον Αθανασιάδη και την Petit Elephant , πετώντας στο δρόμο πάνω από 250 εργαζόμενους.

Η επιχείρηση αυτή, τυπικό δείγμα της «χρυσής εποχής» της ανάπτυξης, επέκτεινε τη δραστηριότητα της και στο εξωτερικό με εργοστάσια σε Κίνα και Αλβανία, από όπου εισήγαγε χιλιάδες παπούτσια που τα πουλούσε στη χώρα μας με την επωνυμία της.

Τα κέρδη πολλά, αλλά και ο ιδρώτας των εργαζόμενων ακόμα μεγαλύτερος.

Σήμερα στο όνομα της οικονομικής κρίσης οι ιδιοκτήτες απειλούν με κλείσιμο, χρωστώντας τους μισθούς δυο μηνών στους εργαζόμενους, αρνούμενοι να τους αποζημιώσουν. Και όλα αυτά ενώ όλο το μήνα Δεκέμβρη στα 66 μαγαζιά λιανικής πώλησης που διαθέτει, αλλά και σε χιλιάδες άλλα μαγαζιά πώλησης υποδημάτων πουλούσε κανονικά τα προϊόντα της αποκομίζοντας υπερκέρδη.

Αυτή την πολιτική τη γνωρίζουμε καλά όλοι οι εργαζόμενοι. Ο δικός μας ιδρώτας, τα χαμηλά μεροκάματα και μισθοί, η δικιά μας υπερεργασία εκτοξεύουν τα κέρδη των επιχειρηματιών. Και όταν αυτά τα κέρδη μειώνονται τότε πάλι εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε το «μάρμαρο». Απολύσεις, ανεργία, περικοπή μισθών και επιδομάτων, εργασιακές σχέσεις – λάστιχο, περικοπή ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Το ξέρουν καλά όλοι αυτοί που βρέθηκαν στο δρόμο απλήρωτοι και χωρίς αποζημίωση από εργοστάσια όπως του Λαναρά, του Κεράνη, της Sisser Palco κ.λ.π.

Το γνωρίζουμε καλά και εμείς οι δάσκαλοι που βλέπουμε ξανά παγωμένους τους μισθούς μας, τα επιδόματα που είχαν δοθεί αντί αυξήσεων να ετοιμάζονται να περικοπούν, την ωρομισθία να επεκτείνεται εις βάρος της μόνιμης και σταθερής εργασίας, την ασφάλιση – τη σύνταξη- την υγειονομική μας περίθαλψη να απειλούνται.

Πολλοί από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο στα Σεπόλια είναι γονείς μαθητών μας στα σχολεία μας και εμείς οι δάσκαλοί τους.

Καταλαβαίνουμε ότι τα προβλήματα είναι κοινά και μόνο μέσα από τους κοινούς αγώνες των εργαζομένων, την έμπρακτη αλληλεγγύη, βασισμένοι στις δικές δυνάμεις μπορούμε να νικήσουμε.

Και μεις δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε δίπλα στους εργαζόμενους της ELITE, ότι θα μεταφέρουμε το δίκαιο του αγώνα τους στα σχολεία μας, στη γειτονιά μας, θα βρεθούμε δίπλα τους στις κινητοποιήσεις τους στο εργοστάσιο, στους δρόμους.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ELITE για σταθερή και μόνιμη εργασία για άμεση καταβολή των μισθών τους μας αφορά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...