Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

22/2/10

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Πρόσφατα κάτοικοι της περιοχής πλατείας Αμερικής συγκεντρωθήκαμε για να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως δημότες και να διαμορφώσουμε ένα κατάλογο αιτημάτων προς τις αρμόδιες αρχές.
Κατά την διάρκεια όμως της συζήτησης αντιληφθήκαμε ότι εκείνοι που είχαν πάρει την πρωτοβουλία, δεν είχαν στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής. Στόχος τους ήταν να ερεθίσουν τα πλέον χαμερπή ρατσιστικά ένστικτα των συμπολιτών τους στην υπηρεσία των πολιτικών σχεδιασμών ενός συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, του ΛΑΟΣ και της παραστρατιωτικής, παρακρατικής «Χρυσής Αυγής».

Συμπολίτες,
Δεν μας φθάνει η υποβάθμιση και η εγκατάλειψη της περιοχής από την Δημοτική αρχή, τα σκουπίδια και η βρώμα, το νέφος, η τσιμεντοποίηση και η ανυπαρξία χώρων παιχνιδιού και άθλησης, οι επιθέσεις του Ομέρ Πρυόνη ενάντια στους εναπομείναντες ελεύθερους δημόσιους χώρους! Το μόνο που μας έλειπε είναι να δραστηριοποιηθούν φασιστικές συμμορίες με πρόσχημα το αιτούμενο «δημοψήφισμα», βοηθούμενοι από κάποιους ιερείς (βλ. Άνθιμος και Πειραιώς) που αντί να διακηρύσσουν την συμπόνια και την ανοχή συμπεριφέρονται με λαϊκίστικο φονταμενταλισμό μουλάδων!

Συμπολίτες,
Ενάντια στην γκετοποίηση που προωθεί και χειροτερεύει η οικονομική κρίση, οι ρατσιστές μας καλούν να συμπεριφερθούμε σαν τιποτένιοι δειλοί και να βγάλουμε τα απωθημένα μας για την οικονομική πίεση και υποβάθμισή μας πάνω στους πιο αδύναμους, τους μετανάστες!
Το μόνο που απομένει στα χειμαζόμενα από την κρίση μαγαζιά της περιοχής μας είναι να γίνει η πλατεία Αμερικής ένας νέος Άγιος Παντελεήμονας. Μήπως θέλουν να διαλύσουν και την μοναδική κούνια της πλατείας, να τα βάλουμε και με τα μωρά;

Eμείς οι κάτοικοι το μόνο που δεν πρέπει να επιτρέψουμε είναι να στοχοποιηθούμε σαν ρατσιστές και δολοφόνοι! ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 24.2. Καταγγέλλουμε ότι σε κάποια από τις συναντήσεις, διαχειριστής ελληναράς κάλεσε τους χρυσαυγίτες να «καθαρίσουν» αλλοδαπούς ενοίκους της πολυκατοικίας του!

Μακριά από περιθωριοποιημένα αντικοινωνικά και φανατικά στοιχεία, μακριά από παράφρονες και επικίνδυνες ακρότητες, να υψώσουμε τις αξίες του ανθρωπισμού, το «αγαπάτε αλλήλους». Να υψώσουμε παράλληλα την απαίτησή μας και την διεκδίκηση βελτίωσης των όρων διαβίωσης στην υποβαθμισμένη περιοχή μας.

Συμπολίτες
Οι φασίστες ψαρεύουν στα θολά νερά, στοχεύοντας σε πρωτόγονα αντανακλαστικά, στο «διαίρει και βασίλευε». Με την τακτική τους δρουν ενάντια στην κοινωνία και στην πραγματικότητα ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ την γενικότερη αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης στη γειτονιά μας.

Θυμηθείτε! Ο στόχος τους ιστορικά παραμένει πάντα ο ίδιος, η εξαφάνιση κάθε αντίθετης φωνής, ο εθνικισμός και ο σκοταδισμός. Εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες δημοκρατίας που τους δίνει φωνή, ονειρεύονται πώς θα καταργήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και με πρώτη ευκαιρία δηλώνουν δημόσια την επιθυμία τους για μαζικές εκτοπίσεις. ( Σήμερα των μεταναστών, αύριο…άλλων). Παραμονεύουν και σηκώνουν κεφάλι σε κάθε δύσκολη οικονομική συγκυρία, προσπαθώντας πάντα να καταστήσουν κάποιες ομάδες ανθρώπων εξιλαστήρια θύματα. Αυτό κάνουν και σήμερα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΜΕΤΩΠΟ
ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ.
ΕΞΩ Η ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ e-mail: protovouliakatoikon@gmail.com

3 σχόλια:

 1. Είμαστε η Κίνηση πολιτών του 6ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων που διοργανώνουμε επώνυμα & τα στοιχεία μας είναι δηλωμένα στο Α.Τ., όπως νόμος ορίζει, τη Συγκέντρωση στην πλατεία Αμερικής την Τετάρτη 24/2/2010 στις 7 μ.μ. http://facebook.com/photo.php?pid=81353&op=1&o=all&view=all&subj=130697738392&aid=-1&oid=130697738392&id=100000608375942 & http://dhmopshfisma.blogspot.com/2010/02/blog-post_21.html

  Διαβάσαμε τo ανωτέρω άρθρo το οποία αφορά τόσο τα πρόσωπα μας όσο & τη συγκέντρωση μας & το οποίο δεν αναγράφει ούτε ονοματεπώνυμο αρθρογράφου ούτε επωνυμία & φυσική διεύθυνση νομικού προσώπου.

  Παρακαλούμε, όπως μας ενημερώσετε είτε για το ονοματεπώνυμο είτε για την επωνυμία & φυσική διεύθυνση του αρθρογράφου στο athinaioipolites@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προφανώς δε διαβάσατε το κείμενο προσεκτικά και γι' αυτό ρωτάτε αυτά που ρωτάτε. Δεν έχουμε να απλογηθούμε σε κανέναν και για τίποτα. Το ...σχόλιο σας και τις ...απαιτήσεις σας τις μεταφέρουμε στους ανθρώπους που μας το έστειλαν.
  Heil!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι πολύ λυπηρό και γελοίο να διαβάζουμε Ελληνες να επιτίθενται εναντίον Ελλήνων για ένα πρόβλημα που είναι παραδεκτό από όλους μας γιατί είναι θέμα μόνο Ελληνικό, και αυτό είναι η τραγική υποβάθμιση του 6ου διαμερίσματος Αθηναίων από την δημιουργία γκέτο στην περιοχή όπως και στο ιστορικό κέντρο Αθηνών,και από όλα τα άλλα προβλήματα που αναφέρονται από τον αγαπητό Δημήτρη Ν.. Αντί να ενωθούμε για να καλυτερεύσουμε το αδιόρθωτο χάλι που φθάσαμε σε όλους τους τομείς κοινωνικούς και οικονομικούς προσπαθούμε να βγάλουμε το μάτι ο ένας τον άλλον..
  Ισως τώρα που πιάσαμε πια πάτο να βάλουμε μυαλό!!
  Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...

  Υπάρχει ελπίδα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...