Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

8/3/10

Ε, όχι δα! Λαθροχειρίες από το δήμο Αθήνας;

Διαβάσαμε στο blog της Ακαδημίας Πλάτωνα το παρακάτω κείμενο:

Σήμερα το απόγευμα στο δήμο Αθηναίων συζητείται (51ο θέμα) η μελέτη του δήμου για την Ακαδημία Πλάτωνος. Με ορισμένες αλλαγές από ότι προλάβαμε να δούμε. Είναι εκπληκτικό πάντως. Ο δήμος αγνόησε την επιστημονική Ημερίδα που οργάνωσε η Επιτροπή Κατοίκων και όπως φαίνεται επιμένει σε μεμονωμένες παρεμβάσεις στη γειτονιά μας, από τις οποίες προκύπτει ως επίπτωση, γη προς οικοπεδοποίηση.
Προς το παρόν μια πρώτη επισήμανση και διαμαρτυρία. Στο κείμενο που διανεμήθηκε στους δημοτικούς συμβούλους περιλαμβάνονται σχόλια και αναρτήσεις από τα blogs, το δικό μας και άλλα, όπως επίσης και από το περιοδικό "Μήνυμα". Τα σχόλια αυτά "βαφτίζονται" ως συμμετοχή στη διαβούλευση του δήμου Αθηναίων.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα. Δεν συμμετείχαμε στη διαβούλευση. Απορρίψαμε τη μελέτη συνολικά. Η θέση της Επιτροπής Κατοίκων παραδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο δήμο και σε όλες τις παρατάξεις. Η μελέτη που προτεινόταν απορρίφτηκε στο σύνολο της. Η Επιτροπή οργάνωσε τη δική της διαβούλευση για την περιοχή. Και στη Βουλή παραδόθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο οι προτάσεις της.
Η μόνη ενέργεια που απαιτείται είναι να διαβαστούν οι προτάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο.

Απ' ότι φαίνεται ο Δήμος στη προσπάθειά του να δείξει δημοκρατικό πρόσωπο και ότι ενδιαφέρεται για τους δημότες του προχωρά σε λαθροχειρίες και ψέμματα. Αντί να ομολογήσει την αποτυχία της "δημόσιας διαβούλευσης" και την καθολική σχεδόν άρνηση των κατοίκων του Πλάτωνα και της Κολοκυνθούς στα σχέδια του. Άρνηση που εκφράστηκε και στη συγκέντρωση που συγκάλεσε ο ίδιος, όπου συμμετείχαν οι κάτοικοι όχι για να συμμετάσχουν σε κάποιο διάλογο - παζάρι αλλά για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδιά του και αντιμετωπίστηκαν με υβριστικό τρόπο από τους εκπροσώπους του. Η αντίθεση των κατοίκων εκφράστηκε ακόμη πιο μαζικά λίγες μέρες μετά με την πολύ μεγάλη συγκέντρωσή τους στον ίδιο χώρο, όπου οι κλακαδόροι του αναγκάστηκαν να φύγουν άρων άρων αφού δεν πέρασαν τα σχέδιά τους για αποροσανατολισμό της συγκέντρωσης και φυσικά δεν έπεισαν κανένα για τις "αγαθές" προθέσεις του δήμου. 
Το Μήνυμα δεν συμμετείχε σε κανένα διάλογο με κανένα δημοτικό ή κρατικό φορέα. Ο μόνος ...διάλογος που αναγνωρίζουμε είναι αυτός που αφορά τις διεκδικήσεις των κατοίκων για μια καλύτερη γειτονιά, και τις αντιστάσεις τους σε όλα τα σχέδια του δήμου για παράδοση των γειτονιών στους κερδοσκόπους.
Ο μόνος διάλογος που αναγνωρίζουμε είναι αυτός του αγώνα και του δρόμου, της συμμετοχής του κόσμου των γειτονιών στο κίνημα. Εκεί διαλεγόμαστε όσο χρειάζεται. 
Δεν δίνουμε το δικαίωμα σε κανέναν να μας χρησιμοποιεί, έστω και αν το λέει ότι είμαστε αντίθετοι, ως άλλοθι στη προσπάθειά του να δείξει δημοκρατικό πρόσωπο, κάτι με το οποίο ιδιαίτερα ο Κακλαμάνης και η δημοτική του πλειοψηφία, όσα χρόνια διοικεί ο δήμο, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση! Για το μόνο "μαζικό" που έχουν να υπερυφανευτούν είναι η κοπή δέντρων, η καταστροφή πλατειών, το ρατσιστικό κλείσιμο παιδικών χαρών και η πλήρη αντίθεσή τους με το λαό και τα συμφέροντά του. Αντίθετα είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι, χωρίς καν να χρειάζεται διάλογος αλλά η απλή έκφραση επιθυμίας, να παραδόσουν τα πάντα στο κεφάλαιο, στους διάφορους Βωβούς που ορέγονται περιοχές της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...