Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

3/12/10

Αμετανόητος!
Ομέρ Πριόνης και για τους παιδικούς σταθμούς!

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Τα ...μισά από αυτά που γράφει η σημερινή Ελευθεροτυπία να είναι αλήθεια δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο του απερχόμενου δημάρχου και της παράταξής του! Ξεκάθαρα και φανατικά αντιλαϊκοί και υπερόπτες απέναντι στους δημότες που υποτίθεται ότι εξυπηρετούσαν ως πλειοψηφία και εξακολουθούν ως μειοψηφία! Δεν τους κατηγορούμε για κάτι, δεν είχαμε ποτέ την αυταπάτη ότι νοιαζόντουσαν για τα προβλήματα του λαού, άλλα πράγματα τους απασχολούσαν. Τα γήπεδα των ΠΑΕ, τα εμπορικά κέντρα των διάφορων μεγαλοεργολάβων, τα ιδωτικά υπόγεια γκαράζ, οι βιτρίνες και τα λούσα στο κέντρο της πόλης, που τώρα σκυλοβρωμάει επικίνδυνα και ούτε που νοιάζονται,  και το κυνήγι μεταναστών είναι κάποια από τα ζητήματα που τα έδωσαν όλα για όλα.
Η αδιαφορία έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που ακόμη και δημοτική σύμβουλος της παράταξής τους αγανάκτησε! Προφανώς υπάρχουν και οι φιλότιμοι σε αυτό το χώρο αλλά αυτό δεν τους απαλλάσει από την ευθύνη στήριξης της συγκεκριμένης πολιτικής.
Αναδημοσιεύουμε λοιπόν το άρθρο της Ελευθεροτυπίας και (ξανα)βγάλτε τα συμπεράσματά σας!!!

Ομέρ Πριόνης και για τους παιδικούς

Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σεμινάριο για το πώς οδηγούνται στην πολιτική και οικονομική χρεοκοπία οι δήμοι θα μπορούσε να είναι η χθεσινή τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας με δήμαρχο τον Νικήτα Κακλαμάνη.
Δεν ήταν μόνο η ενημέρωση πως ο δήμος έχει ενταλματοποιημένες οφειλές σε διάφορους πιστωτές-προμηθευτές συνολικού ύψους 36,2 εκατ. ευρώ. Ούτε πως από το τελευταίο συναφθέν δάνειο 20 εκατ. (σε σύνολο δανείων 223 εκατ.) η Τράπεζα Πειραιώς θα δώσει στον δήμο μόνο τα 10,5 εκατ., επειδή τα υπόλοιπα είναι οφειλές προς εκείνη. Ούτε καν ότι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και άλλους τομείς δεν γνωρίζουν πλέον πότε θα πληρωθούν δεδουλευμένα (νυκτερινά, κυριακάτικα κ.λπ.) και υπερωρίες.

Το σημαντικότερο όλων ήταν ίσως η έντονη λεκτική και έγγραφη διαμαρτυρία της προέδρου του Δημοτικού Βρεφοκομείου (προΐσταται 87 παιδικών σταθμών που φροντίζουν 5.500 παιδιά) Ηρας Βαλσαμάκη επειδή ο δήμος παρακρατά το 31% της εγκεκριμένης επιχορήγησης, την ίδια στιγμή που δίνει πρόσθετη επιχορήγηση 4,8 εκατ. στη δημοτική ραδιοφωνία (Αθήνα 9,84).

Για την κ. Βαλσαμάκη, μιαν από τις παλαιότερες δημοτικούς συμβούλους (από εποχής Αντ. Τρίτση), που δεν ήταν στις πρόσφατες εκλογές υποψήφια, η μείωση της επιχορήγησης στο Δ.Β. ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

«Δεν μπορώ να πληρώσω υπερωρίες εργαζομένων... Δεν έχω χρήματα για τις κρατήσεις υπέρ ΙΚΑ και αυτό έχει και ποινικές συνέπειες» είπε όταν έλαβε τον λόγο. Η Ηρα Βαλσαμάκη είχε στείλει την προηγούμενη επιστολή στον απερχόμενο δήμαρχο όπου ανέλυε τις δυσκολίες που δημιουργούνται για τη συντήρηση των 87 παιδικών σταθμών και τη σίτιση των 5.500 παιδιών που φιλοξενούν, την ίδια στιγμή που μέσω της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού δίνονται περισσότερα χρήματα σε άλλους δημοτικούς φορείς χωρίς «εισηγητικά των υπηρεσιών».

Λίγο μετά, ο πρόεδρος του Αθήνα 9,84, Α. Καφέζας, εκλήθη να δικαιολογήσει τον λόγο για τον οποίο χρειάζεται 4,8 εκατ. παραπάνω επιχορήγηση (από τα 11 εκατ. που είχε ήδη εξασφαλίσει). Ο κ. Καφέζας δεν μπόρεσε να δώσει «λογαριασμό», είπε απλώς για κάποια ποσά (330.000) που αφορούν αποζημιώσεις-αμοιβές εργαζομένων και μετά το χριστουγεννιάτικο... ανέκδοτο: «Χρειαζόμαστε 1,2 εκατομμύριο για να εξοφλήσουμε τις περσινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και να δώσουμε προκαταβολή για τις φετινές»!!!

Οπως είχαμε γράψει και πρόσφατα («Δήμος Αθηναίων: θα δώσει 1,7 εκατ. ευρώ για χριστουγεννιάτικο στολισμό»-14/10/2010), τα εορταστικά έξοδα καλύπτονται από τον προβληματικό Αθήνα 9,84. Φέτος, εκτός του 1,7 εκατ. για στολισμό θα δοθούν ακόμη 800.000 ευρώ για εορταστικές εκδηλώσεις (σύνολο 2,5 εκατ. ευρώ), ενώ δεν έχουν ακόμη εξοφληθεί τα περσινά. Και όλα αυτά σε έναν σταθμό που για να επιβιώσει χρειάζεται επιχορήγηση δεκάδων εκατ. ευρώ και διαθέτει 300 δημοσιογράφους χωρίς ποτέ να έχει δοθεί απολογισμός για το παραγόμενο έργο.

Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού ψηφίστηκε τελικώς από τους λιγοστούς παριστάμενους συμβούλους της πλειοψηφίας, ενώ η κ. Βαλσαμάκη είχε αποχωρήσει αφού ψήφισε εναντίον της συζήτησης. Η εικόνα έγινε στη συνέχεια ακόμη πιο απογοητευτική καθώς η αίθουσα έμεινε χωρίς δήμαρχο, χωρίς τον αναπληρωτή του (ο Χρ. Ακριτίδης δεν παρέστη) και χωρίς τον εκτελούντα χρέη αναπληρωτή Β. Κορομάντζο, που έφυγε «για επαγγελματικό ραντεβού».

Συζήτηση επί της ουσίας για τα οικονομικά που θα κληθεί να διαχειριστεί η νέα διοίκηση Καμίνη δεν έγινε. Ο Ν. Κακλαμάνης περιορίστηκε να επαναλάβει ότι μειώθηκαν οι κρατικές επιχορηγήσεις, ενώ ο Φ. Προβατάς που είναι στην παράταξη Καμίνη ζήτησε να μη ληφθούν αποφάσεις γιατί θα αναζητηθούν ευθύνες. Λίγο πριν από το τέλος, πολλοί από τους συμβούλους της απερχόμενης πλειοψηφίας είχαν καθίσει παράμερα συζητώντας μεγαλοφώνως και γελώντας δυνατά χωρίς να δίνουν σημασία στα λεγόμενα... *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...