Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

17/2/11

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ 7ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ
ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Κινητοποιήσεις με τη μορφή των στάσεων εργασίας ξεκινούν από αύριο Παρασκευή 18/2 οι εργαζόμενοι του 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ. Αφορμή για το ξεκίνημα των κινητοποιήσεων είναι η μη πληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών και εφημεριών τους από το Νοέμβρη.
Η μη πληρωμή τους οφείλεται, σύμφωνα με την επίσημη εξήγηση, στην …ξαφνική ένταξη των εργαζομένων του ΙΚΑ στο ενιαίο σύστημα πληρωμών του δημοσίου από την οποία είχαν εξαιρεθεί το προηγούμενο καλοκαίρι.
Στην ουσία αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι μιας και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε μια κατάσταση αβεβαιότητας μαζί και οργής αφού με το νομοσχέδιο περί υγείας τους ανακοινώθηκε ότι εντάσσονται στο ΕΣΥ και ότι το νοσοκομείο συγχωνεύεται με το Αγία Όλγα της Ν. Ιωνίας, κάτι που φημολογούταν από καιρό αλλά τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης στο χώρο φρόντιζαν να τους καθησυχάζουν, αλλάζοντας παράλληλα και τις κατακτημένες εργασιακές τους σχέσεις αλλά και τις μισθολογικές τους απολαβές, προς το χειρότερο βέβαια. Ενόψει μάλιστα του Ενιαίου Μισθολογίου του δημοσίου τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα.
Το νεοϊδρυθέν σωματείο του νοσοκομείου έπαιξε δραστήριο ρόλο στην αποκάλυψη των σχεδιασμών της κυβέρνησης όχι μόνο για το θέμα του συγκεκριμένου νοσοκομείου αλλά γενικότερα της υγείας και της «μοίρας» που επιφυλάσσει στους εργαζόμενους, πραγματοποιήθηκαν πολλές μαζικές συνελεύσεις και οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στις πανϊατρικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών. Αυτά παρά τη μεγάλη κόντρα που είχαν από το μακρύ χέρι της κυβέρνησης τη ΠΑΣΚΕ αλλά και τη ΔΑΚΕ, που δε συμμετέχουν στο σωματείο και που όταν ιδρυόταν, πριν ένα περίπου χρόνο με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων, το κατήγγειλαν ως διασπαστικό! Τους βόλευε μια χαρά η προηγούμενη, αλλά και νυν, κατάσταση των κλαδικών σωματείων της αδράνειας και μη συμμετοχής, πέραν των εκλογών, των εργαζόμενων και όπου έπρεπε για μια απλή απόφαση να συνεδριάσουν κάμποσα Δ.Σ.
Παράλληλα απευθύνθηκε στη γειτονιά, στα Άνω Πατήσια αλλά και ευρύτερα, και μαζί με συλλογικότητες (Πρωτοβουλία Κατοίκων Πατησίων ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ, ΑΝΑΣΑ) και κατοίκους των γύρω περιοχών κινούνται στη κατεύθυνση υπεράσπισης ακόμη και της ύπαρξης του νοσοκομείου, μιας και τίποτα δεν αποκλείει να είναι από τα πρώτα που θα κλείσουν και ας μην το έχει πει ακόμη η κυβέρνηση αλλά και μη έχοντας διαψεύσει τα περί του αντιθέτου. Δεδομένη πάντως η θέληση της κυβέρνησης να κλείσει τα λεγόμενα μικρά νοσοκομεία και η απαξίωση του 7ου μιας και κάποια τμήματά του αδυνατούν πια να λειτουργήσουν κανονικά.
Το νοσοκομείο αυτό μαζί με τη Παμμακάριστο και το Γενικό Πατησίων, που και για αυτά φημολογείται η «συγχώνευσή τους» καλύπτουν σχεδόν τη μισή Αθήνα(Άνω και Κάτω Πατήσια, Θυμαράκια, Κυψέλη, Γκράβα ) μαζί με τις περιοχές του Γαλατσίου, της Ν. Χαλκηδόνας και της Ν. Φιλαδέλφειας.
Σα να μην έφταναν όλα αυτά το τελευταίο διάστημα για το λόγο που είπαμε στην αρχή δεν τους πληρώνουν τις εφημερίες και τις υπερωρίες, που για τους περισσότερους εργαζόμενους αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι του μισθού τους. Μάλιστα είχαν και το θράσος να τους πουν ότι ακόμη και τα δεκαπενθήμερα του βασικού τους μισθού τα παίρνουν περίπου κατά παράβαση της διαδικασίας ένταξης στο ενιαίο σύστημα πληρωμών!!!! Σε συναντήσεις τους με διάφορους διοικητικούς και πολιτικούς προϊστάμενούς τους, στη κεντρική διοίκηση και στο υπουργείο, η απάντηση που εισέπραξαν ήταν η …άγνοια του προβλήματος και η αίτηση για χρόνο να εξετάσουν το …αίτημά τους! Αυτό το βιολί κρατά εδώ και κάποιες εβδομάδες και οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι το δούλεμα δεν πάει άλλο, γι΄ αυτό ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να πάρουν τα χρήματά τους και φυσικά θα συμμετέχουν στην απεργία και το συλλαλητήριο στις 23 του Φλεβάρη.
Παράλληλα οι ειδικευόμενοι γιατροί πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από τη περασμένη Δευτέρα επίσης για τη μη πληρωμή των εφημεριών τους ίδιους μήνες με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και του …περασμένου Ιουλίου!
Οι εργαζόμενοι παλεύουν για την υπεράσπιση των εργασιακών και μισθολογικών τους κατακτήσεων, για τη μη απαξίωση και το ενδεχόμενο κλείσιμο του νοσοκομείου, για δωρεάν υγεία για όλους τους εργαζόμενους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Προχωρούν λοιπόν αύριο στη στάση εργασίας στις 12:00 και σε μαζική παράσταση στη διοίκηση απαιτώντας να λυθεί άμεσα το πρόβλημα. 
 
(το κείμενο που ακολουθεί θα μοιραστεί αύριο στο νοσοκομείο)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεν πληρωνόμαστε υπερωρίες και εφημερίες!
Η διοίκηση του ΙΚΑ δε γνωρίζει τίποτα!
Το νοσοκομείο «συγχωνεύεται» και απαξιώνεται!
Μήπως το πάνε και για κλείσιμο;
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Στη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον υποδιοικητή του ΙΚΑ η απάντηση που πήραμε ήταν άγνοια του γεγονότος ότι δεν πληρωνόμαστε τις δεδουλευμένες υπερωρίες και εφημερίες! Ζητήθηκε χρόνος για διερεύνηση του ζητήματος μέχρι σήμερα.
Επειδή εμείς νοιώθουμε ότι μας εμπαίζουν εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες προχωρούμε στην, από τη γενική μας συνέλευση αποφασισμένη, στάση εργασίας στις 12 το μεσημέρι και να κατέβουμε όλοι μαζί στο διοίκηση για να πάρουμε την απάντηση που πρέπει!
Και αν δεν την πάρουμε σήμερα θα συνεχίσουμε τις επαναλαμβανόμενες καθημερινές στάσεις από τη Δευτέρα στις 11 μέχρι τη λήξη της βάρδιας έως ότου δοθεί οριστική λύση.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΙΣ 13:00
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΤΟ ΔΣ του Σωματείου του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...