Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

2/10/08

Ακύρωση μεταβιβάσεων στη Μονή Βατοπεδίου

Υπό το βάρος των συνεχιζόμενων αποκαλύψεων για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης ανακοίνωσε χθες ότι ακυρώνονται όλες οι δικαιοπραξίες μεταξύ Δημοσίου και της αγιορείτικης μονής. Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, ο κ. Αλογοσκούφης είπε χαρακτηριστικά πως η όποια μεταβίβαση έκτασης ή ακινήτου από το Δημόσιο στη Μονή Βατοπεδίου θεωρείται ως μη γενομένη, με αναδρομική ισχύ από το 1999 και έπειτα.
Όπως είπε, η απόφαση γι’ αυτήν την κίνηση ελήφθη προσωπικά από τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή. Αναφερόμενος στο νομικό κομμάτι της υπόθεσης, ο κ. Αλογοσκούφης αναγνώρισε ότι είναι εξαιρετικά «σύνθετο ζήτημα» και θα λυθεί οριστικά στα δικαστήρια. Αυτή η εξέλιξη ουσιαστικά δικαιώνει τους «σκληροπυρηνικούς» της κυβέρνησης, σύμφωνα με τους οποίους η Μονή Βατοπεδίου πρέπει να αντιμετωπισθεί με τρόπο που θα δείχνει ότι το Δημόσιο είναι αποφασισμένο να προασπίσει τα δικαιώματά του με κάθε τρόπο.
Βέβαια, με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνονται οι πιο μετριοπαθείς, οι οποίοι θεωρούν ότι με αυτήν την αναμφίβολα επικοινωνιακά «ισχυρή» τακτική, το Δημόσιο θα εμπλακεί σε ένα μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, εναντίον μιας μονής που έχει ήδη διακηρύξει ότι... στο βάθος υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή εξέλιξη έχει ένα παρασκήνιο δύο εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων στελέχη των υπουργείων Δικαιοσύνης, Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς επίσης και υψηλόβαθμοι δικαστικοί λειτουργοί (Β. Νικόπουλος, Γ. Σανιδάς κ.ά.) εργάζονταν προκειμένου να εντοπίσουν μια λύση «ανθεκτική» στις αίθουσες των δικαστηρίων. Λίγες ώρες πριν από τις εξαγγελίες του κ. Αλογοσκούφη, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας είχε προαναγγείλει τη ρύθμιση. Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Αλέκου Αλαβάνου, ο κ. Μπέζας δήλωσε ότι το Δημόσιο θα παραστεί στη δίκη της 11ης Οκτωβρίου με αντίδικο τη Μονή Βατοπεδίου για αμφισβητούμενες εκτάσεις. «Στο πλαίσιο του ισχύοντος Συντάγματος και της ισχύουσας νομοθεσίας» κινείται η νομοθετική ρύθμιση, είπε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος.
Των Β. Νέδου - Γ. Σ. Μπουρδάρα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 4/10/2008

ΣΧΟΛΙΟ: Η δύναμη της Εκκλησίας προκλητική σε όλο της το μεγαλείο. Και η κατάντια του επίσημου ελληνικού κράτους. Ψάχνουν, λέει, να βρουν τρόπους για μια "λύση" ανθεκτική στις αίθουσες των δικαστηρίων! Πόσο θα μένουμε αποσβολωμένοι να παρακολουθούμε την επικαιρότητα χωρίς να τους παίρνουμε με... τις πέτρες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...