Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

18/1/09

Συζητούμε για την Ακαδημία Πλάτωνα

Κυριακάτικο ήταν το ραντεβού στο «Πολύτροπο Τέχνης» προκειμένου να ξαναβάλουμε κάτω τα πράγματα και να «ζεστάνουμε» το ενδιαφέρον των κατοίκων για την αναβάθμιση της περιοχής που ζουν. Ο Βασίλης μας ενημέρωσε για το πώς έχουν τα πράγματα ώς αυτήν την ώρα.

Η ανέγερση του κτιρίου της Νομαρχίας Αθηνών στο οικόπεδο Αίμωνος και Ευκλείδου δείχνει να έχει «παγώσει» λόγω πολιτικών ισορροπιών. ΟΙ συζητήσεις που γίνονται με την ΚΕΔ αφορούν την ανταλλαγή με ένα κτίριο στην πλατεία Θεάτρου, στο κέντρο της Αθήνας.

Είναι απαραίτητο να κάνουμε όλες εκείνες τις κινήσεις που επιβάλλονται για να γίνει εκεί η ανέγερση του 130 νηπιαγωγείο και ο υπόλοιπος χώρος (πρόκειται για ένα οικόπεδο 1.400 τ. μ.) να γίνει διαμορφωμένη πλατεία με παιδική χαρά.

Να ενημερώσουμε το Δήμο Αθηναίων για τη σοβαρή ανάγκη της δημιουργία του νηπιαγωγείου σ’ αυτόν τον χώρο.

Οι κολώνες της ΔΕΗ εκεί είναι απολύτως επικίνδυνες και θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλία ο Σύλλογος Γονέων του 60 δημοτικού να το θέσει με έγγραφό τους στους αρμόδιους.

Τέλος να τεθεί το θέμα πεζοδρόμησης στην Αίμωνος, μπροστά από τα σχολεία ή τουλάχιστον να γίνει ο δρόμος ήπιας κυκλοφορίας.

Στη συνέχεια η Ματίνα παρουσίασε τη μελέτη που έκανε τριμελής επιτροπή με το όραμά μας για το πώς θα θέλαμε να γίνει η ανάδειξη του ιστορικού αρχαιολογικού πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος και τις προτάσεις μας.

Στο πάρκο δεν είναι μόνο το κτίριο της Νομαρχίας. Είναι και το 5όροφο κτίριο που θέλει να κτίσει μέσα, κυριολεκτικά, μια θυγατρικά του ΑΚΤΩΡΑ, συμφερόντων Μπόμπολα. Με σχέδιο να κάνει γραφεία και… εμπορικό κέντρο. Αναφέρθηκε ότι κατά τις ανασκαφές βρέθηκα αρχαιολογικά ευρήματα και πως θα μπορούσε να μη βρουν όταν οι εργασίες γίνονται μέσα στο πάρκο. Κάποια τα σηκώνουν, υποθέτουμε με την άδεια της αρχαιολογίας, κάποια όχι. Ο φόβος όλων είναι ότι θα γίνουν παντού κτίρια ογκώδη μέχρι το ΚΤΕΛ.

Συζητήθηκε η αναγκαιότητα να εξετάσουμε την περίπτωση να φτάσουμε μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το γεγονός ότι στον Ελαιώνα κατάφεραν να σταματήσουν το Βωβό έδωσε ελπίδες.

Συζητήθηκε η ανάγκη να γίνει μια συγκέντρωση στο 4ο Διαμέρισμα κατά τις 8 Φλεβάρη, ημέρα Κυριακή και να καλέσουμε τους ανθρώπους της περιοχής Ακαδημίας Πλάτωνος να συζητήσουμε μαζί τους τι ετοιμάζουν και τι διεκδικούμε εμείς.

Να στείλουμε γράμμα στον Εμπορικό Σύλλογο και να του ζητούμε να τοποθετηθεί πάνω στο ζήτημα της δημιουργία μεγάλων εμπορικών κέντρων στην περιοχή μας.

Για πρώτη φορά «έπεσε» και η ιδέα δημιουργίας μιας εφημερίδας που θα μπορούσε να δώσει πιο εκλαϊκευμένα τα ζητήματα που συζητούμε στους κατοίκους της περιοχής. Αλλά αυτό, μάλλον, χρειάζεται να το ξανασυζητήσουμε…

Δείτε τι θέλει να φτιάξει ο Μπόμπολας μέσα στο αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...