Την Παρασκευή 16/1,το βράδυ, βρεθήκαμε στο «πολύτροπο Τέχνης» Δεν τα καταφέραμε να είμαστε πολλοί, αλλά καμιά δεκαπενταριά μπόρεσαν και βρήκαν χρόνο να έρθουν. Για όσους άλλους δεν μπόρεσαν ακολουθεί μια μικρή καταγραφή των όσων ειπώθηκαν σ’ αυτή τη συνάντηση:
Ο Δημήτρης Καττής έβαλε τα θέματα στο ξεκίνημα της κουβέντας. Η συνάντηση αυτή είπε, είναι συνέχεια της προηγούμενης στον ίδιο χώρο με την κίνηση που κάναμε ως Πρωτοβουλία Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα, Κολωνού, Σεπολίων. Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς το βλέπουμε. Να διερευνήσουμε αν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται και να λειτουργεί. Είναι ανοιχτό το θέμα της Παιδείας, το ζήτημα της καταστολής και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με εργασιακούς χώρους. Είναι ζήτημα σοβαρό σε τι συνθήκες δουλεύουν. Και αποτελεί για μας κυρίαρχο ζήτημα αλληλεγγύης. Υπάρχει μια συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κούνεβα την Πέμπτη. Είναι ανάγκη να το μάθει η γειτονιά. Και είναι τέλος η εισβολή των Ισραηλινών στην Παλαιστίνη μ’ αυτήν την ατέλειωτη ανθρωποθυσία.
Να δούμε τι πρωτοβουλίες μπορεί να πάρουμε σε επίπεδο γειτονιάς και να διερευνήσουμε αν μπορούμε να κάνουμε μια συγκέντρωση για τα ζητήματα της Παιδείας και για την Παλαιστίνη συνδυασμένη με φωτογραφικό υλικό από τις θηριωδίες των Ισραηλινών.
Ντίνα: Εμείς ξεκινήσαμε πριν από καιρό, με το Σύλλογό μας «Αριστοτέλη» μια πρωτοβουλία ενάντια στην ακρίβεια, τη λιτότητα στους μισθούς και την εκπαίδευση. Μετά το σταθμό του ΜΕΤΡΟ στα Κάτω Πατήσια τώρα θα βρεθούμε στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια. Θα επιδιώξουμε να ζωγραφίσουμε με τα παιδιά με στόχο να αναδείξουμε τα προβλήματα. Για την Παλαιστίνη προσπαθούμε να μαζέψουμε υλικό για τα σχολεία. Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν την αλήθεια.
Πρέπει να συζητήσουμε για τον πόλεμο και τις επιπτώσεις του με κέντρο πάντα την Παλαιστίνη. Αλλά μια και είναι η δουλειά μας αυτό που προέχει είναι να θέσουμε το ζήτημα της εκπαίδευσης. Έχουμε θέσεις στο πλαίσιο του διαλόγου που θέλει να ανοίξει η κυβέρνηση. Να ενημερώσουμε τη γειτονιά για το τι ετοιμάζεται. Πρέπει να μάθει ο κόσμος τι σημαίνει άσυλο και γιατί αξίζει να το υπερασπιστούμε. Θα μπορούσαν να δοθούν στοιχεία με αποκαλυπτικό τρόπο.
Παναγιώτης: Φάνηκε μια αναγκαιότητα για συλλογική δράση στην περιοχή γι’αυτό και θα πρέπει να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Το ζήτημα είναι να φτάσει το υλικό μας μέσα στους εργασιακούς χώρους, στα σούπερ μάρκετ, παντού.
Κώστας: Δεχόμαστε μια πολυμέτωπη επίθεση με κεντρικό σημείο Τα δικαιώματα, τη βία και την καταστολή. Συμφωνώ ότι πρέπει να δούμε μια εκδήλωση με άξονα την παιδεία. Να προγραμματίσουμε προς τα μέσα του Φλεβάρη να ζητήσουμε ένα χώρο για να προγραμματίσουμε μια τέτοια εκδήλωση. Για να κάνουμε κοινωνούς κι άλλους σε μια τέτοια υπόθεση.
Τοποθετήθηκαν σχεδόν όλοι. Κοινή η γραμμή: Να δούμε πώς θα δουλέψουμε μέσα από τα κινήματα. Η Αθηνά μάλιστα έκανε λόγο και για την αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας μια πολιτιστικής Λέσχης, έναν χώρο όπου θα μπορούσαμε να κάνουμε συζητήσεις και προσβολές.
Καταλήξαμε ότι πρέπει να μιλήσουμε και με άλλους τοπικούς φορείς, να βγάλουμε υλικό και να μοιράσουμε εν’ όψη της κινητοποίησης αλληλεγγύης στην Κούνεβα, την Πέμπτη 22/1. Με το υλικό μπορούμε να πάμε σε χώρους μαζικούς, όπως το ΜΕΤΡΟ Σεπολίων και να το μοιράσουμε. Να απαιτήσουμε δυναμικά να χρησιμοποιήσουμε και το χώρο για έκθεση με τα εγκλήματα των Ισραηλινών που θα μας δώσει η ιντιφάντα.
Δυο ώρες κουβέντας και θετικού προβληματισμού που μας έκανε να βγούμε όλοι όσοι συμμετείχαμε σ’ αυτή κερδισμένοι…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου