Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

14/1/09

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς

Αυτό το Σάββατο βγάζουμε και πάλι τα θρανία μας στο δρόμο…


Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,


Αυτό το Σάββατο συγκεντρωνόμαστε στο σταθμό του μετρό στα Σεπόλια και βγάζουμε για άλλη μια φορά τα θρανία μας στο δρόμο.


Τα γεγονότα το τελευταίο διάστημα περισσότερο από κάθε άλλη φορά μας ωθούν να μην είμαστε παθητικοί παρατηρητές, αλλά να αναλάβουμε δράση.


Συγκεντρωνόμαστε λοιπόν και πάλι για να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τη δράση μας ενάντια στην κρατική βία, που δολοφονεί  μαθητές, επιτρέπει σε εργοδότες τραμπούκους να κάνουν δολοφονικές επιθέσεις σε συνδικαλιστές, δημιουργεί καθεστώς τρόμου και σταδιακά αποδυναμώνει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα.


Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο έγκλημα που διαπράττεται στη Γάζα και σε όσους το στηρίζουν (Η.Π.Α., Ε.Ε.). Είναι απαραίτητο να δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και να απαιτήσουμε την παύση των βομβαρδισμών και των χερσαίων επιχειρήσεων καθώς και του αποκλεισμού της Γάζας.


Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στην πολιτική που καθηλώνει τους μισθούς μας, με τη χρόνια λιτότητα, που ευνοεί την ακρίβεια και την ασυδοσία των τραπεζιτών. Ζητάμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας και μόνο. Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση του κεφαλαίου και των τραπεζών.


Απαιτούμε την άμεση κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης και την καταβολή του εφάπαξ στους δικαιούχους.


Διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη εργασία – ενιαία εργασιακά δικαιώματα για όλους ενάντια σε κάθε μορφή ελαστικοποίησης. Να καταργηθεί ο θεσμός της ωρομισθίας. Διορισμό όλων των αναπληρωτών. 


Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε δημόσια δωρεάν παιδεία, γενναία αύξηση των δαπανών στο 15% του Γ.Κ.Π.  Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης.


Προβάλλουμε τα αιτήματά μας με μικροφωνική στους άλλους εργαζόμενους,  τους  μοιράζουμε υλικό, συζητάμε με τους γονείς των μαθητών μας και τους καλούμε σε  συμπόρευση και κοινή δράση. Όλοι μαζί ετοιμάζουμε πανό για να τα αναρτήσουμε στα σχολεία μας.


                            ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


                            ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΣΕΠΟΛΙΑ  ΩΡΑ 11.30-13.30


                            ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...